banerRC212

Ponedjeljak, 24 Prosinac 2018

Građani se na Trgu kralja Tomislava družili uz ribu i kuhano vino

Na Trgu kralja Tomislava u Čapljini, na Badnji dan u prijepodnevu već uobičajeni blagdanski dekor -podjela ribe u organizaciji Općinskog odbora HDZ BiH Čapljina, Općinskog odbora Zajednice žena HDZ BiH „Kraljica Katarina Kosača“, te Općinskog odbora mladeži HDZ-a. Podijeljeno je oko 300 kilograma ribe. Svakako da je ukupnom ugođaju doprinio i ugodan zimski dan!

Božić u Gabeli

U dupke punom Domu kulture u Gabeli održana je 11-ta po redu manifestacija Božić u mom selu. Program je započeo tradicionalnim veselanjem u izvedbi Ženske bećarske skupine „Neve“ i kolom Hercegovina. Slijedili su igrokaz učenika područne osnovne škole, pa nastupi polaznika tečaja klavira kojeg vodi Matea Jurilj. Izvođene su instrumentalne božićne pjesme na klaviru i flauti, pa pjesme uz pratnju na klaviru i gitari.
U programu su potom, nastupili veliki i mali zbog župe sv. Stjepana, dok se mandolinski orkestar predstavio s tri božićne pjesme. U završnom sijelu Ženska bećarska skupina izvela je pjesmu - Kyrie eleison, a Dramska sekcija HKUD-a „Drijeva“ pod vodstvom Dijane Ivanković, igrokaz „Božić u mom razredu“.
Da bi sve bilo u predblagdanskom duhu pobrinuo se Djed Božićnjak koji je svim mališanima koji su došli na manifestaciju, podijelio darove. Organizatori božićne manifestacije bili su HKUD „Drijeva“ i mjesna zajednica Gabela.

  • Objavljeno u Kultura
Pretplati se na ovaj RSS feed
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!