banerRC212

Lavovi uoči utakmice protiv Zvijezde: Kipti želja za pobjedom, ali ni oprez nije na odmet

  • Napisao/la d.m
  • Objavljeno u Sport
Istaknuto Lavovi uoči utakmice protiv Zvijezde: Kipti želja za pobjedom, ali ni oprez nije na odmet

Sudeći po plasmanima u prošloj sezoni "lavove" iz Gabele u petom kolu Premijer nogometne lige čeka na oko lakši posao, domaća utakmica protiv Tuzla Citya.

Međutim, Gabeljani su se već opekli protiv drugog novaka u ligi Zvijezde 09, kada su umjesto prijeko potrebna tri, osvojili samo jedan bod. Otuda i oprez Josipa Ereiza, brzonogog krilnog napadača GOŠK-a:
"Respektiramo ekipu Tuzla Citya, ali nadamo se pozitivnom rezultatu. Ako zaigramo s onakvom voljom i željom kao na Koševu, protiv Sarajeva, u prošlom kolu, problema neće biti. U stvari pobjedom protiv Tuzle, bod u Sarajevo dobio bi na dodatnom značenju", smatra Ereiz, te dodaje:
"Uspjehom ekipa bi se još digla, dobila na samopouzdanju, bio bi nam to snažan vjetar u leđa. Dalje slijedi uvjetno rečeno, nešto lakši raspored, mada se nitko ne može i ne smije podcijeniti", kaže Ereiz.
Doista iza GOŠK-a su teška četiri kola u kojima je igrao s tri u prošloj sezoni prvoplasirane ekipe – Željezničarom, Zrinjskim i u četvrtom kolu Sarajevom. Između tih jakih utakmica ugurala se Zvijezda koju "lavovi" u Gabeli, unatoč silnom htjenju i prilikama, nisu uspjeli slomiti. Na kraju su bili zadovoljni bodom. Otud i silna želja među igračima i navijačima GOŠK-a da se konačno u petom kolu, postigne prva pobjeda u sezonu, poslije koje bi drže, bilo lakše.
Utakmica GOŠK – Tuzla City igra se danas, s početkom u 17,30 sati.

D. Musa

Parse error in downloaded data

banerRC1vikend