banerRC212

Titula Posušacima, Čapljinci drugi

  • Napisao/la D. Musa
  • Objavljeno u Sport
Istaknuto Titula Posušacima, Čapljinci drugi

   Mate Grubišić i Vlado Sentić, boćari posuške Bure čiji se boćarski dom nalazi u od općinskog središta nekoliko kilometara udaljenoj Rastovači, novi su prvaci Bosne i Hercegvoine u disciplini par. Kombinacija Grubišić/Sentić poslije velikog preokreta u finalu je nadigrala ekipu Čapljine III za koju su nastupali Nikica Karamatić i Mirko Ilić. Čapljinci su imali veliku prednost, vodili su 6:1, međutim u trenucima kada su već počeli slaviti "zapuhala je bura" i odnijela njihove snove u propast. Konačni rezultat bio je 7:6 za dvojac iz pitome Rastovače, a dojam je da je presudila bolja kondicija.

    Bura je u polufinalu nadigrala Neum 13:5, dok je Čapljina III savladala prošlogodišnje ugodno iznenađenje Napredak Willu I 13:3. Obje ekipe su u četvrtfinalu identičnim rezultatima 13:3, savladali čapljinsko Dračevo dvojac Grubišić/Sentić, odnosno Široki - čapljinska kombinacija Karamatić/Ilić.

    Prema tome konačni poredak na prvenstvu je 1. Bura (Grubišić/Sentić), 2. Čapljina III (Ilić/Karamatić), dok su treće mjesto podijelili Napredak Willa I (Dodlek/Ganić) i Neum (Marin Sabljić/ Željko Kužić). Na prvenstvu je nastupilo devet parova iz šest klubova. Naslov su branili Drago Dodlek i Muhidin Dizdarević, članovi Napredak Willa I.

    S obzirom da je nekada na pojedinačnim prvenstvima u ovoj disciplini sudjelovalo i po dva puta više parova, odnosno igrača, ovogodišnjih osamnaest imena ja malo, međutim imajući u vidu teške probleme s kojima su se boćari nosili u proteklih nekoliko godine, prvenstvo se doimalo ohrabrujućim. Jedini nedostatak bio je izostanak mladih igrača, međutim to je problem još nekih sportova u BiH, primjerice muške odbojke, a ne samo boćanja. Prvenstvo u disciplini par bilo je i završno natjecanje u prvom dijelu sezone, preostaje još nastup prvaka Čapljine u Kupu nacija narednog vikenda, a nastavak slijedi u rujnu.

D. Musa

-2°C

Čapljina

Djelomično oblačno

Vlažnost: 43%

Vjetar: 11.27 km/h

  • 03 Siječanj 2019 3°C -1°C
  • 04 Siječanj 2019 3°C -2°C

banerRC1vikend