banerRC212

Nogometaši na Kupresu uprava GOŠK-a u poslu ili Nermin Hajdarević skliznuo niz Neretvu među "lavove"

  • Napisao/la D. Musa
  • Objavljeno u Sport
Istaknuto Nogometaši na Kupresu uprava GOŠK-a u poslu ili Nermin Hajdarević skliznuo niz Neretvu među "lavove"

   Po svemu sudeći GOŠK će u narednoj sezoni u Premijer ligi BiH, imati po godinama najmlađi sastav. Tom epitetu dodatno će doprinijeti i 19-godišnji napadač Nermin Hajdarević koji se dogovorom klubova iz redova prvaka "spustio" niz Neretvu i ravno uletio među "lavove". Jesu li se u Zrinjskom vodili primjerima Rijada Kobiljara i Nardina Mulahusejnovića koje su preko Gabele uz za bh. prilike zavidnu odštetu, preko Gabele transferirali u Sloveniju, ostaje da se vidi. Tek Hajdarević će dogovorom klubova narednu sezonu provesti u Gabeli.

    Iz uprave GOŠK-a ističu da je u planu dovođenje još jednog veznog igrača, ali se za sada imena ne spominju. Trener Feđa Dudić kaže da je u zadovoljan prinovama. Podsjećamo, uz Vedina Kulovića iz Veleža i Elvedina Aletića iz Orašja, koji su stigli odmah po završetku minule sezone, Gabeljanima su pristupila i dvojica mladih nadarenih igrača iz slovenskog ligaša Radomlja. Riječ je o Ernestu Gravili i Mihi Vidmaru. Mada su transferi igrača iz Slovenije u Bosnu i Hercegovinu pravi rariteti, trener "lavova" Dudić kaže kako je zadovoljan njihovom kvalitetom, s tim što će im trebati vremena za adaptaciju. U svakom slučaju obojica će biti u konkurenciji za prvi tim. Među "lavove" je stigao još jedan mladac, 19-godišnji stoper Mario Karamarko iz momčadi Hajduka II. S obzirom da ni jedan od pridošlih igrača nije stariji od 23 godine jasna je orijentacija Gabeljana na mlade snage.

   Dakle, igračka križaljka u premijerligašu iz Gabele, polako se slaže, a trener Dudić je najavio dvije utakmice. Kako za 5-og srpnja nisu uspjeli pronaći odgovarajućeg suparnika, kontrolnu utakmicu igrat će međusobno, kombinirani sastavi. Utakmica će se igrati na Kupresu gdje GOŠK boravi na pripremama. Za završetak "planinskih" priprema, 8-og srpnja, Gabeljani će imati provjeru protiv premijerligaša Radnika iz Bijeljine. Utakmica će se igrati na stadionu u Tomislavgradu. Poslije te provjere ekspedicija GOŠK-a se vraća kući, gdje će nastaviti pripreme, uz još jednu provjeru do starta prvenstva, 22-og srpnja.

D. Musa

-2°C

Čapljina

Djelomično oblačno

Vlažnost: 43%

Vjetar: 11.27 km/h

  • 03 Siječanj 2019 3°C -1°C
  • 04 Siječanj 2019 3°C -2°C

banerRC1vikend