banerRC212

Boćari Čapljina na vratima Europe

  • Napisao/la D. Musa
  • Objavljeno u Sport
Istaknuto Boćari Čapljina na vratima Europe

   Boćarski klub Čapljina, trebao bi biti prva ekipa iz čapljinske općine koja će sudjelovati u europskim kupovima. Ističemo – trebao bi, jer putovanje i višednevni boravak u inozemstvu zahtjevu i značajnija sredstva. Uglavnom, Čapljinci kao aktualni prvaci BiH, imaju pravo nastupa u natjecanju Kup C2, odnosno Kupu nacija, pandanu nogometne Lige Europe.

    Ove godine u boćarskom Kupu nacija, sudjelovati će osam klubova, a završnica će se održati u Italiji. Uz Čapljinu, na turniru koji će se održati od 6-og do 8-og srpnja, trebali bi nastupiti Palma iz Donje Lastve kod Tivta, prvak Crne Gore, zatim Novi Beograd iz Beograda, prvak Srbije, pa švicarski prvak Sportif du Cervin, zatim Belluno bocce i Quadrifoglio, predstavnici domaćina Italije, francuski Tarare, te riječki Mario Gennari, predstavnik Hrvatske.

    "Ja se nadam sudjelovanju, u tom smislu održat imati ćemo i razgovore u općini Čapljina, te s potencijalnim sponzorima. Želja nam je sudjelovati i vidjeti što i koliko, kao prvaci BiH, možemo", kaže Vide Krmek, predsjednik BK Čapljina.

  Valja reći da je uključivanjem klubova iz Italije i Francuske, koji ranijih godina nisu sudjelovali u Kupu C2, te predstavnika Hrvatske, ovo natjecanje postaje puno zahtjevnije. Podsjećamo, prvi pobjednik Kupa C2, bio je BK Grude. Uključivanjem klubova iz spomenutih zemalja uz četiri državna prvaka, natjecanje će po snazi biti za nijansu slabije od boćarske lige prvaka.

D. Musa 

-2°C

Čapljina

Djelomično oblačno

Vlažnost: 43%

Vjetar: 11.27 km/h

  • 03 Siječanj 2019 3°C -1°C
  • 04 Siječanj 2019 3°C -2°C

banerRC1vikend