banerRC212

Mateo Rodin zbog ozljeda malo igrao, a osvojio naslov i dobio poziv u reprezentaciju

  • Napisao/la D. Musa
  • Objavljeno u Sport
Istaknuto Mateo Rodin zbog ozljeda malo igrao, a osvojio naslov i dobio poziv u reprezentaciju

   Što bi bilo da si bio zdrav, pitanje je koje izvire samo po sebi pri susretu s Mateom Rodinom, Čapljincem u dresu Izviđača iz Ljubuškog, novog rukometnog prvaka BiH. Slijedi širok osmijeh i prebiranje po sezoni u kojoj se više liječio nego igrao, a na kraju požeo same uspjehe.

   „Ne mogu ni sam sebi objasniti sve ono što mi se događalo tijekom sezone. Međutim, najvažnije je da smo po drugi puta u tri sezone, kako igram u Izviđaču, prvaci. Šteta je što i lani nismo uzeli naslov, ali nisam nezadovoljan postignutim. Tokom sezone nije bilo lako na terenu protiv motiviranih protivnika, a još teže bilo je sjediti ozlijeđen, na klupi ili tribinama. To je sportašu najgore što mu se može dogoditi“, kaže raspoloženi Mateo, pa prisjećajući se tih, manje lijepih trenutaka u sezoni nastavlja:

   „Za mene je ovo stvarno bila teška sezona. Pripreme za početak prvenstva odradio sam stvarno vrlo dobro. Kad su počele pripremne utakmice počeo sam osjećati bol u ramenu, sve jači i jači. Bilo je teško, išao sam na terapije, radio vježbe, trenirao, ali ništa nije pomagalo. Odigrao sam samo dvije utakmice u završnici jesenske polusezone, dobro, ali protiv slabijih suparnika. Uslijedila je stanka tijekom koje sam radio da nadoknadim propušteno. Onda sam dobro odradio i pripreme, ali opet čim su počele pripremne utakmice uslijedila je ozljeda, ovog puta koljena. Vukao sam ozljedu duže od mjesec dana. Teška situacija za mene, trenirao sam punim, a onda silom prilika morao mirovati. Vratio sam se zadnjih sedam kola, mislim da sam dao neki svoj doprinos“, kaže na kraju ipak zadovoljni Rodin, koji igra na poziciji desnog vanjskog.

   Mora se reći da dobre igre Matea Rodina u završnici, nisu ostale neprimijećene. Posebice dobro odigrao je hercegovački derbi u Mostaru protiv Zrinjskog, kada je Izviđač CO slavio poslije velike borbe, s golemim Rodinovim doprinosom od čak 12 pogodaka. S obzirom da je odigrao tek trećinu utakmica, u sezoni, iza njega su bile očito dojmljive partije kada je to registrirao i Bilal Šuman, izbornik bh. vrste.

   „Preko novina sam saznao da sam na širem spisku reprezentacije BiH, što mi je stvarno drago, jer to je potvrda da netko prati moj rad“, naglašava Rodin.

   Valja reći da Rodin u dresu Izviđača CO, posebice imponira borbenošću, zbog čega su ga navijači Izviđača brzo „usvojili“. Za sada kaže da su svi njegovi planovi vezani za Izviđač CO, a za godinu dvije će razmisliti što i kako dalje.

D. Musa

Parse error in downloaded data

banerRC1vikend