banerRC212

Boćarsko prvenstvo: Čapljina i Dračevo torpedirali Buru i Grude

  • Napisao/la D. Musa
  • Objavljeno u Sport
Istaknuto Boćarsko prvenstvo: Čapljina i Dračevo torpedirali Buru i Grude

   Bilo je dosta dvojbi oko boćarskog prvenstva BiH, posebice imajući u vidu neke neslavne primjere iz prošlosti, te poduže usklađivanje normativnih akata Boćarskog saveza za zakonskom regulativom. Standardne boćarske boljke nenajavljene odgode utakmice, klubovi se dogovore, pa o odgodi obavijeste voditelja natjecanja kojem ostaje samo da to amenuje, zatim neprimjerenog iskazivanja nezadovoljstva suđenjem, 'preskakanje' utakmica, odustajanja od natjecanja i slično. Iako su dva kola premalo da se izvlače punovažni zaključci ipak su pokazatelj da boćari svjesni da su iz raznorazne improvizacije dovele da izgube petu poziciju u Europi i Svijetu, dovele tamo gdje su sada, a to je ni među osam najboljih reprezentacija na kugli zemaljskoj.

    Dakle, krenulo je dobro narodski kazano – ne ureklo se, pri čemu najviše razloga za zadovoljstvo imaju u redovima prvaka Čapljine, koja je uvjerljivo dobila dva derbija, prvi lokalni protiv Dračeva, a zatim i posušku Buru 16:8. Kvaliteta Čapljine vidi se i po činjenici da njezini igrači dobivaju neizvjesne partije. Tako je primjerice, protiv Bure, u 'brzincu' Bruno Jurica za jedan "punat" 21:20 nadmašio Jakova Galića, Vedran Volarević u preciznom izbijanju Antu Nenadića 20:19, pa Vedran Volarević u krugu Matu Grubišića 16:14. Dakle, Čapljinci na početku prvenstva djeluju sigurno, mada će nakon dvije domaće utakmice pravi odgovor na formu prvaka, biti gostovanje u Grudama. U sastavu aktualnog prvaka blistao je nekadašnji reprezentativac Ante Juka, koji je izborio tri pobjede, pojedinac, precizno izbijanje i krug, po dvije su dodali opet zapaženi Bruno Jurica i Vedran Volarević...

   Dobru utakmicu odigrali su i boćati Dračeva koji su savladali višestrukog prvaka Grude 15:9.

   "Ušli smo maksimalno ozbiljno, svjesni da se jedino tako možemo nositi s Gruđanima. U prvoj turi dobili smo sve četiri partije i tako došli do visokog vodstva 8:0. Tehničke discipline odigrali smo slabije, dobili smo jedno precizno izbijanje, drugo izgubili, kao i brzinsko izbijanje. Štafetu smo izgubili tijesno 26:27, tako da su Grude smanjile na 10:6. Završnicu smo ponovo dobro odigrali, dobili pojedinca i krug, izgubili igru parova, dok je trojka završena neodlučno", rezime je Frane Sušića voditelja momčadi Dračeva nakon prve prvenstvene pobjede.

   Dakle, u A skupini slavili su klubovi iz čapljinske općine, dok su u B skupini Neum i Ante Rozić izborili visoke pobjede. Gusari su slavili protiv Rastoka, dok su boćari Ante Rozića nakon odustajanja početkom prošle sezone, u prvoj utakmici nakon uključivanja u natjecanje stigli do pobjede protiv Napredak Wille.

   Rezultati boćarskog prvenstva, A skupina, drugo kola, Čapljina: Čapljina – Bura 16:8, Dračevo: Dračevo – Grude 15:9. Poredak, 1. Čapljina 4, 2. Grude 2, 3. Dračevo 2, 4. Bura 0 bodova; B skupina, Neum: Neum – Rastok 21:3, Grude: Ante Rozić – Napredak Willa 16:8, slobodan Široki. Poredak, Široki 2, 2. Neum 2, 3. Ante Rozić 2, 4. Napredak Willa 2, 5. Rastok 0 bodova.

D. Musa

-2°C

Čapljina

Djelomično oblačno

Vlažnost: 43%

Vjetar: 11.27 km/h

  • 03 Siječanj 2019 3°C -1°C
  • 04 Siječanj 2019 3°C -2°C

banerRC1vikend