banerRC212

HNK Čapljina planira rasvjetu na terenima u Bjelavama i Tasovčićima

Istaknuto HNK Čapljina planira rasvjetu na terenima u Bjelavama i Tasovčićima

   Nogometni klub Čapljina prve ovogodišnje mjesece unatoč ne baš povoljnim vremenskim uvjetima, za unapređenje infrastrukture. Donatorska večer HNK Čapljina održana polovicom studenog, prošle godine, urodila je plodom, prikupljen je dio sredstva za gradnju kampa u Tasovčićima. Govoreći o radovima Veselko Jurković, dopredsjednik kluba kaže:

    „Poslije donatorske večere koja je što se tiče podrške bila uspješna, krenuli smo u realizaciju određenih projekata koje smo zacrtali po završetku jesenske polusezone. Na igralištu u Tasovčićima izgradili smo 700 metara zida na koji je postavljana panelna ograde. Iza vratarskog prostora postavili smo visoke stupove koji će služiti da lopte ne idu izvan prostora igrališta. Sličan posao u dužini od oko 150 metara, slijedi i od veletržnice gdje ćemo postaviti veliki panel s reklamama. Taj posao planiramo po završetku sezone. Kao i do sada intenzitet radova ovisit će od osiguranja sredstava“, kaže dopredsjednik Jurković, pa naglašava: .

    „Sljedeći prioriteti na budućem kampu u Tasovčićima su nam prilazni put, na kojem smo već dio posla uradili i postavljanje umjetne trave, na jednom djelu. Sve to radimo s ciljem poboljšanja uvjeta, planiramo omasovili omladinski pogon, broj polaznika s oko 150 podići na 200, 300 djece kako bi ponovo dobili jednog Luku Menala ili nekoga sličnog. To nam je cilj. Postavljanje umjetne trave zavisiti će opet, od priliva novca.

   Uz radove na budućem kampu u Tasovčićima, radi se i na stadionu u Bjelavama, o čemu dopredsjednik Jurković kaže:

   „Krenuli smo i sa uređenjem stadiona u Bjelavama. Do sada smo obavili rekonstrukciju dijela zida oko stadiona, postavili panelnu ogradu, planiramo renovirati jedan dio tribina, a kabine za snimatelje izmjestiti na istočnu stranu, tako da će se za tv. prijenosa vidjeti i teren, i tribine. Uz pomoć NK Široki Brijeg, planiramo sanirati i nogometni travnjak, popuniti rupe ispred golova, 'čepirati' teren i ostalo što bude trebalo.“

   Ni tu nije kraj planovima federalnog prvoligaša iz Bjelava, tu su i još neki zanimljivi planovi o kojima Veselko Jurković, dopredsjednik Čapljine, kaže:

   „U planu je i rasvjeta oba terena, u Tasovčićima i Bjelavama. Ukupna investicija, zajedno sa renoviranjem svlačionica i ostalih pratećih sadržaja, bit će oko 150.000 KM.“

   Uglavnom, prvoligaš iz Bjelava, očito je riješen da uvjete u kojima sada radi podigne na višu razinu. Valja posebice naglasiti da je igralište u Tasovčićima bilo skoro potpuno neiskorišteno, tek zadnjih godina na terenu na kojem su se prije rata igrale i službene utakmice počeli su raditi mlađi pogoni čapljinskog prvoligaša. Jasno s uvjetima očekivati je i bolji rad kako omladinske škole, tako i seniorskog pogona.

   D. Musa

Parse error in downloaded data

banerRC1vikend