banerRC212

Feđa Dudić, trener "lavova" iz Gabele: Ne trebamo se obazirati na priče, sve je u našim rukama'

  • Napisao/la D. Musa
  • Objavljeno u Sport
Istaknuto Feđa Dudić, trener "lavova" iz Gabele: Ne trebamo se obazirati na priče, sve je u našim rukama'

   Gabela se proteklih petnaestak dana odmarala od nogometa, vidajući rane kako od ozljeda, tako i od porušenog krova na stadionu. Međutim, s obzirom na okolnosti i stadij nogometne sezone, može se reći da je to bilo zatišje pred buru. Glavna uzbuđenja tek predstoje, a težak ispit je već u subotu, tradicionalno neugodna Mladost iz Doboja kod Kaknja: Uoči za "lavove" tog važnog ogleda Feđa Dudić, trener Gabeljana kaže:

    "Očekuje nas sigurno, teška i zahtjevna utakmica protiv Mladosti koja je dobro posložena ekipa s nizom dobrih igrača. Imaju trenera koji je jedan fanatik, njegove ekipe igraju nadahnuto i borbeno na granici incidenta, tako da se pažljivo pripremamo za tu utakmicu koja je nama bitnija nego njima, jer Mladost je osigurala opstanak. Sigurno je da ne mogu imati veći motiv od nas, mislim da u toj utakmici upravo naš veći motiv treba presuditi.

    Uoči te važne utakmice, raduje činjenica da ćemo konačno biti kompletni. U ekipu nam se vraća Ramić, vraća se Barić, tako da ćemo biti jači prema naprijed za njih dvojicu. Od četvrtka s treninzima kreće i Đajić, za sada samo individualno, tako da me raduje činjenica da konačno imamo malo popunjeniju svlačionicu i malo veći odabir među igračima."

   -Nije se igralo proteklih skoro petnaest dana, ali nogometnih zanimljivosti u kuloarima, nije nedostajalo

    -Pa, dobro svatko ima pravo na svoje špekulacije, svi neku svoju računicu vode. To su raznorazne priče prisutne kod nas, te pustit će ovaj onom, onaj onom, mi se ne trebamo obazirati na te priče, imamo osam bodova prednosti, sve je u našim rukama, ovisimo sami o sebi, dok je tako, to je najbitnije. Dakle, ne moramo slušati, kako će ovaj igrati, kako onaj, trebamo vodit samo brigu o svojim utakmicama, i to je najvažnije!

    Valja reći da je duhove u Premijer ligi - Ligi za opstanak, uzburkala izjava Fuada Kasumovića, gradonačelnika Zenice koji je u emisiji "Face to Face" kod Senada Hadžifejzovića na FACE TV-u otkrio da će standardni igrači Čelika dobiti premiju od po 50.000 KM u slučaju da izbore opstanak u Premijer ligi. Kad se čulo za tu cifru, mašta je proradila...

D. Musa 

Parse error in downloaded data

banerRC1vikend