banerRC212

Sutjeska pobjednik nogometnog turnira u Gabeli

  • Napisao/la D. Musa
  • Objavljeno u Sport
Istaknuto Sutjeska pobjednik nogometnog turnira u Gabeli

   Sutjeska iz Nikšića pobjednik je 28-og nogometnog turnira Memorijal Andrije Ankovića u Gabeli. U finalnoj utakmici Sutjeska je s 2:1 savladala domaćina GOŠK. Valja reći da Gabeljani u zadnjoj minuti utakmice nisu iskoristili jedanaesterac.

   GOŠK i Sutjeska u finalu su prikazali borbenu igru u kojoj je drugo poluvrijeme bilo bolje od prvog. Nikšićani su došli u vodstvo u 35-oj minuti pogotkom Šalete Kordića. Preko Bože Markovića Sutjeska je u 57-oj minuti povisila na 2:0. GOŠK je u završnici preuzeo inicijativu, pa je autogolom Vladana Bubanje u 71-oj minuti, uspio smanjiti. Nakon što je Bubanja u zadnjoj minuti utakmice prekršajem na Ramiću, skrivio jedanaesterac, izgledalo je da će se izvoditi penali. Međutim, vratar Nikšićana Suad Ličina pročitao je nakanu Marka Mišića i obranio svoja vrata, a time momčadi Sutjeske osigurao pobjednički pehar.

   Treće mjesto pripalo je Hajduku koji je s 2:1 savladao prošlogodišnjeg pobjednika Zrinjski iz Mostara, koji je četvrti. Hajduk je došao u vodstvo u 63 minuti preko ohandze, tri minute poslije, u 66-oj minuti, poslije krasnog prodora Filipovića poravnao je Miloš Aćimović. Konačni rezultat 2:1 za Splićane postavio je Ohandza, svojim drugim pogotkom na utakmicu, u 83-oj minuti.

   Valja reći da je utakmica za treće mjesto bila ljepotica turnira, jer su obje ekipe očito je nezadovoljne rezultatima prvog dana igrale kao za bodove.

   Prema tome konačni poredak turnira u Gabeli je, 1. Sutjeska, 2. GOŠK, 3. Hajduk, 4. Zrinjski.

   Valja reći da je ovogodišnji memorijal u Gabeli obilježila kiša, koja istina nije padala tijekom službenog programa, međutim u noći uoči prvog, a posebice drugog turnirskog dana pošteno je natopila teren, koji je po završetku turnira djelom pretvoren u kaljužu, pa će domaćinu trebati vremena da ga osposobi.

6°C

Čapljina

Djelomično oblačno

Vlažnost: 56%

Vjetar: 3.22 km/h

  • 11 Prosinac 2018 9°C 0°C
  • 12 Prosinac 2018 8°C -3°C

banerRC1vikend