banerRC212

Turnir u Gabeli (3) - Zrinjski slavio i postao rekorder u broju osvojenih turnira

  • Napisao/la D. Musa
  • Objavljeno u Sport
Istaknuto Turnir u Gabeli (3) - Zrinjski slavio i postao rekorder u broju osvojenih turnira

   Zrinjski iz Mostara pobjednik je 32. Međunarodnog nogometnog turnira Memorijal Andrije Ankovića, koji je u subotu i nedjelju, odigran u Gabeli.

U finalnoj utakmici Zrinjski je uvjerljivo 4:0, poluvrijeme 0:0, savladao GOŠK. Treće mjesto osvojila je Tuzla City. U uzbudljivo i zanimljivoj utakmici Tuzla City je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, savladao Neretvu iz Metkovića ukupnim rezultatom 13:12. U regularnom dijelu utakmica je završena neriješeno 2:2. Tuzlaci su do poravnanja došli u zadnjoj sekundi i to pogotkom vratara Bakira Brajlovića koji je došao u pomoć svojim anemičnim napadačima i postigao krasan gol glavom.

   Po završetku finalne utakmica uslijedilo je proglašenje najboljih u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Pobjednički pokal ekipi Zrinjskog u ime pokrovitelja turnira – Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, uručio je Donko Jović ministar Poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Ekipi GOŠK-a uručen je pehar za drugo, a Tuzla Citya za treće mjesto. Pehar za fair play dobila je ekipa Neretve iz Metkovića.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Mario Tičinović (Zrinjski), a iz pobjedničke momčadi su i najbolji vratar – Antonio Soldo i strijelac – Franko Sabljić. GOŠK-ov Dženan Haračić, dobio priznanje za igrača koji podsjeća na Andriju Ankovića, dok je Albin Šuta, igrač GOŠK-a, proglašen za najmlađeg igrača turnira.

   Uglavnom, 32-go nogometni turnir u Gabeli po za veljaču ugodnom vremenu i relativno dobrom terenu bio je iznimka od velike većine dosadašnjih. Što se tiče budućnosti, tek što se završila podjela momčadskih i pojedinačnih priznanja najavljeno je da kreću pripreme za 33-ći Memorijal.

D. Musa

 Prilikom preuzimanja sadržaja (fotografije i/ili tekst) - navesti link na originalnu objavu.  

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 07 Veljača 2022 18:20
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!