Logo
Ispiši ovu stranicu

Zahuktavaju se pripreme za 32. Memorijal Andrije Ankovića: Turnir će otvoriti Zrinjski i Neretva iz Metkovića

Istaknuto Zahuktavaju se pripreme za 32. Memorijal Andrije Ankovića: Turnir će otvoriti Zrinjski i Neretva iz Metkovića

    Izvlačenjem parova 32-og nogometnog turnira „Memorijal Andrije Ankovića”, koji će se 5-og i 6-og veljače, igrati u Gabeli, pripreme za nogometu feštu u Gabeli ušle su u završnu fazu. Ždrijeb je u polufinalu spojio jesenskog prvaka Zrinjski i hrvatskog ligaša Neretvu iz Metkovića. Utakmica će se igrati u subotu, 5-og veljače, s početkom u 13 sati. U drugom polufinalu sastat će se domaćin GOŠK i Tuzla City, koja je jesen završila na drugom mjestu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

   „Izvlačenje parova je uobičajena rutina, kojom turnir ulazi u završnu fazu. Zadovoljni smo ovogodišnjim sastavom turnira, dolaze nam prvoplasirana i drugoplasirana momčad Premijer lige nakon jesenske polusezone. Tu je zatim hrvatski trećeligaš Neretva, koja nije pozvana slučajno. Andrija Anković je nakon karijere započete u GOŠK-u, jedno vrijem prije prelaska u Hajduk, igrao upravo u Metkoviću. Ovogodišnjim sastavom turnira spojili smo dakle, i kvalitetu najbolje momčadi Premijer lige u jesenskoj polusezoni, plus simbolika veza za Andriju Ankovića”.

   Podsjećamo, nogometni turnir „Memorijal Andrija Anković” igra se u spomen na zlatnog olimpijca iz Rima Andriju Ankovića koji je nogometnu karijeru počeo u GOŠK-u, a nogometnu slavu doživio u Hajduku i reprezentaciji Jugoslavije s kojom je uz zlato na Olimpijadi 1960. godine, osvojio i četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu 1962. godine. Turnir u Gabeli igra se u spomen na najboljeg nogometaša doline Neretve i trenutačno je sa 31 izdanjem najstariji nogometni turnir u regiji, pa i šire.

D. Musa

Prilikom preuzimanja sadržaja (fotografije i/ili tekst) - navesti link na originalnu objavu.  

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 31 Siječanj 2022 14:12
Sva prava pridržana © www.radio-capljina.com 2017. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!