banerRC212

Nogometne zanimljivosti: Čapljina četiri kup utakmice dobila na penale

  • Napisao/la D. Musa
  • Objavljeno u Sport
Istaknuto Nogometne zanimljivosti: Čapljina četiri kup utakmice dobila na penale

   Mijenjali se vratari, mijenjala se i ekipa Čapljine, međutim kada je nogometni kup u pitanju nište se ne mijenja, momčad iz Bjelava pobjeđuje s 11 metara. Krenulo je od županijskog kupa. Čapljina je u predkolu bila sloboda, a onda je u prvom kolu poslije 1:1 u regularnom dijelu, na penale eliminirala Brotnjo. U drugom kolu Čapljinci su bili domaćini Stocu, ponovo je u regularnom dijelu bilo 1:1, ali je opet, nakon penala, Čapljina otišla u finale i time se plasirala u natjecanje na razini Federacije. Jedini kiks Čapljinci su kao domaćini, imali u finalu županijskog kupa kada su od Klisa poraženi 0:7!

   Prateći susret II. kola Kupa Federacije BiH, Čapljina – Tomislav i komentare navijača koji su tvrdili da bi rezultat te utakmice, bio drugačiji da prije toga nije izboren nastavak natjecanja. Bilo kako bilo, momčad iz Bjelava u I. kolu federalnog kupa voljom ždrijeba, opet kao domaćin, odigrala je neriješeno, ali ne 1:1, nego 2:2, međutim, po pitanju ishoda ništa se nije promijenimo. Zahvaljujući obrana vratara Butigana, Čapljina je prošla dalje.

   Uoči II. kola federalnog kupa bez obzira što se igralo u Bjelavama, Tomislav je slovio za favorita, međutim nije to na terenu opravdao. Pogotkom Luke Ćorića, Čapljina je povela u 17-oj minuti, na 1:1 poravnao je Marko Ćerdić krasnim udarcem s preko trideset metara. Kako se do kraja rezultat nije mijenjao opet su odlučivali jedanaesterci i opet je slavila Čapljina. Junak pobjede bio je Franjo Buntić koji je u drugoj i četvrtoj seriji obranio udarce nogometaša Tomislava. Pažnje vrijedan je podatak da je Buntić među vratnice stao poslije stanke od četiri godine i još jednom zablistao u dresu matičnog kluba.

   „Zaista je ta naša serija u kupu zanimljiva”, primijetio je Damir Borovac trener Čapljine, a zatim dodao:

   „Mi smo krenuli u kup rano, ubrzo nakon početka priprema, usput smo slagali ekipu i igrali utakmice. Prve dvije utakmice protiv Brotnja i Stoca, izvukli smo s juniorima i kadetima i nekolicinom igrača koji su ostali poslije ispadanja iz Prve lige. Protiv Gruda smo imali koliko toliko uigran sastav, a utakmica protiv Tomislava bilo je naše pravo izdanje. Mislim da smo uradili dobar posao. Što se kupa tiče, ničim nismo opterećeni, i dalje ćemo igrati na pobjedu makar i na penale, pa dokle stignemo”, zaključio je trener Borovac.

   Uglavnom, bez obzira na nemale probleme oko igračkog kadra nakon ispadanja u niži rang, Čapljini do sada sve ide prema planu. U prvenstvu ima stopostotni učinak poslije četiri kola, a eto i u kupu ima isto toliko pobjeda, četiri, sve nakon jedanaesteraca.

Tekst i foto: D. Musa

X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!