banerRC212

Upravni odbor BS BiH donio plan natjecanja u predstojećoj sezoni: Prvesntvo počinje u subotu, 11. rujna, boćari Neuma brane naslov prvakanaslov

  • Napisao/la D. Musa
  • Objavljeno u Sport
Istaknuto Upravni odbor BS BiH donio plan natjecanja u predstojećoj sezoni: Prvesntvo počinje u subotu, 11. rujna, boćari Neuma brane naslov prvakanaslov

   Za predstojeću sezonu spremaju se i boćari. Na sjednici Upravnog odbora usvojen je plan natjecanja u sezoni 2021/2022. godina. Boćarsko prvenstvo BiH krenut će 11-og rujna utakmicama prvog kola A i B skupine. Kao i za prošlu i za natjecanje u narednoj sezoni prijavilo se devet klubova, koji će biti podijeljeni u dvije skupine. U A skupini je pet ekipa - prvak Neum, zatim Grude, Dračevo iz Dračeva kod Čapljine, Napredak Willa iz Sarajeva, te Sveti Stipan iz Gorice kod Gruda. Članovi B skupine uz su – Čapljina, Bura iz Posušja, Široki iz Širokog Brijega, te prošlosezonski finalist Rastok iz Prologa kod Ljubuškog.

   Prvenstvo će se kao i natjecanja u loptačkim sportovima, održati po sustavu jesen – proljeće, pa će se tako, u jesenskom dijelu u A skupini igrati pet, a u B skupini tri kola. Međutim, nakon ligaškog dijela prvenstva nije stanka nego će se održati još dva natjecanja pojedinačno državno prvenstvo u klasičnim disciplinama – pojedinac klasično, par i trojka, a vikend iza toga održat će se i boćarski Kup BiH. Na oba natjecanja mogu sudjelovati pojedinci koje prijave klubovi, odnosno klubovi koji se prijave za kup natjecanje. Pojedinačna državna prvenstva i kup natjecanje odigrat će se tijekom dva vikenda u nekoj od boćarskih dvorana u Hercegovini – Grude ili Posušje. To su ujedno i dva sadržaja kojima je kalendar u predstojećoj obogaćen u odnosu na prošlu sezonu.

   Prvenstvo će biti nastavljeno u travnju iduće godine, jasno po bod sustavu. Na kraju će po dvije prvoplasirane ekipe iz svake od skupina, po sustavu eliminacije razigravati, razigravati za novog državnog prvaka.

   Vide Krmek član Upravnog odbora Boćarskog saveza BiH i predsjednik Boćarskog kluba Čapljina, ističe da je prava šteta što nema više klubova.

   „Priželjkivali smo da se u natjecanje ponovo uključi mostarski Ante Rozić, međutim za ovu sezonu ništa od toga. Nada se da će klubovi uspjeti prebroditi probleme od kojih je neke donijela i pandemija korona virusa, te da ćemo, za godinu, dvije imati više klubova i u njima više mladih igrača.”

   Podsjećamo, mostarski Ante Rozić s za bh. uvjete moćnim igračkim potencijalom, nakon osvajanja naslova prvaka prestao se natjecati. Prije njega u protekloj deceniji, to je učinilo čak 12 klubova, pa boćari u pandemijskom razdoblju traže čvrst oslonac za povratak na stare staze.

Tekst i foto: D. Musa

 

Poslijednja izmjena danaPetak, 03 Rujan 2021 14:27
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!