Logo
Ispiši ovu stranicu

Boćarsko prvenstvo BiH: Grude dobile debi i jesenski naslov, Dračevo peto

Istaknuto Boćarsko prvenstvo BiH: Grude dobile debi i jesenski naslov, Dračevo peto

   Boćari Gruda pobjedom u zaostaloj utakmici trećeg kola protiv Širokog, 13:11, osigurali su i jesenski naslov u A skupini Prve boćarske lige BiH. Gruđani su odlično otvorili derbi polusezone. Najprije je iskusni Damir Brzica nadigrao Marija Hrkaća u disciplini pojedinac klasično, 13:11. Gosti su dobili i par, kombinacija Slobodan Miloš/Goran Boban nadigrala je Marinka Mikulića i Antu Ramljaka 9:5, a Gruđani su slavili i u trojci 13:3, Zdravko Miloš/Mladen Ćorluka/Milorad Bošnjak protiv Srećka Kraljevića, Ivana Naletilića i Ante Solde. Jedine poene za domaće u prvoj „turi“ izborio je u disciplini krug Božo Naletilić, koji je nadigrao ove jeseni ponajboljeg igrača Gruda Dražena Glavaša 21:18.

   Utakmicu je prelomila peta po redu disciplina – štafetno izbijanje, u kojoj je Dražen Glavaš u tandemu s Mladenom Ćorlukom, uzvratio Boži Naletiliću, te Robertu Hrkaću 33:26 i tako vodstvo gostiju podigao na visokih 8:2. Do kraja druge dionice gosti su dobili jedno precizno izbijanje Goran Boban protiv Marinka Mikulića. Za domaće su poene dobili Robert Hrkać u brzinskom izbijanju protiv Josipa Glavaša, te Ante Soldo u preciznom izbijanju protiv Dražena Glavaša. Uglavnom u zadnju „turu“ ušlo se rezultatom 6:10 za goste. Mada je zapaženi Božo Naletilić u pojedincu nadigrao Milorada Bošnjaka 9:7, domaći nisu izdržali. Kombinacija Gruda - Josip Glavaš Goran Boban dobila je par i tako osigurala bod, ali uzbuđenja nisu prestala, Marinko Milulić, Srećko Kraljević i Ivan Naletilić dobivaju trojku, a pobjednički poen za Gruđane u krugu, „iščupao“ je iskusni Brzica, protiv Ante Solde, bilo je 20:20. Utakmica je bila pravi derbi, a pobjeda je ovoga puta pripala spretnijim Gruđanima.

   Što se tiče rezultata čapljinskog predstavnika u ovoj skupini – Dračeva, može se reći da rezultati ove sezone nisu primarni. Važno je da se ekipa okupila, dobro odigrala par utakmica, kao primjerice protiv Širokog kojem je uzela bod, a na bolje rezultate trebat će sačekati sezonu dvije.

   Rezultati, zaostala utakmica trećeg kola, Široki Brijeg: Široki – Grude 11:13.

   Konačni poredak jesenskog dijela polusezone, A skupina, 1. Grude 8, 2. Široki 5, 3. Neum 4, 4. Napredak Willa 2, 5. Dračevo 1 bod.

D. Musa

Sva prava pridržana © www.radio-capljina.com 2017. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!