banerRC212

Klara Bošković trenerica Čapljine: "Naša ekipa djeluje kao obiteljski klub”

  • Napisao/la D. Musa
  • Objavljeno u Sport
Istaknuto Klara Bošković trenerica Čapljine: "Naša ekipa djeluje kao obiteljski klub”

   Odbojkaški klub Čapljina za sada, je jedina ženska ekipa u razuđenoj čapljinskoj sportskoj obitelji. Stjecajem okolnosti trenutačno ima najmlađu trenericu – Klaru Bošković, koja je tek koju godinu starija od svojih igračica. Pripreme u cjelini vrlo mlade ekipe počele su prije desetak dana, a na upit – kako teku, igračica i trenerica Klara Bošković kaže:

   „Ovo su moje prve ljetne pripreme kao trenerice – igračice. Pripreme sam vodila i prošle zime, tako da su mi ukupno druge. Osnovni dojam – cure su sretne što smo poslije dva, tri mjeseca počele s treninzima. Zadnjih pet, šest mjeseci za sve nas je bilo stresno, stanka zbog korone, pa ljetna stanka sada radimo maksimalno. Ide nam jako lijepo, cure su se uželile treninga pa su raspoložene za rad. U prošloj sezoni nismo se baš proslavile, međutim kao ekipa stekle smo iskustvo, pa se nadam da će naša mlada ekipa u novoj sezoni, ostvariti bolje rezultate”, kaže mlada trenerica, pa opisujući stanje u ekipi nastavlja:

   „Uz dobar rad, razlog za optimizam je i činjenica da nije bilo odlazaka. Dvije cure nastavljaju školovanje u Mostaru, međutim ostaju dio ekipe. Naš klub je nekako, rekla bih obiteljski klub, djelujemo kao jedna zajednica, cure ga napuštaju jedino kad moraju”, ističe trenerica Bošković, te na upit kakav je odnos mlade ekipe prema mladoj trenerici, dodaje:

   „Nije mi bilo lako u početku, pa ja sam jedna od njih, međutim vremenom sam neke stvari posložila u glavi, nakon čega mi je bilo lakše. Cure su me lijepo prihvatile, tako da s te strane nije bilo problema. Bavimo se odbojkom iz ljubavi prema tom sportu, djevojkama koje zbog karijere žele otići vrata kluba su otvorena. Što se trenerskog iskustva tiče, tu se mogu pohvaliti i dobrim učiteljima, jer od Miloša Jelčića i Ilijane Dugandžić, imala sam što naučiti”, zaključuje zasigurno najmlađa trenerica u federalno Superligi odbojkašica.

   Uz sastav koji je prošle sezone u južnoj skupini federalne Superlige, osvojio osmo mjesto, vježba i nekoliko još mlađih igračica, a to su djevojke iz završnih razreda osnovne i prvih razreda srednje škole. Što se tiče nove sezone za sada nema službenih odluka, međutim očekuje se da će prvenstvo startati kao i prošlih godina u prvoj polovici listopada.

Tekst i foto: D. Musa

Poslijednja izmjena danaPetak, 28 Kolovoz 2020 06:19
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!