banerRC212

Gabeljani riješili udarne pozicije u momčadi: Igor Savić potpisao, Anes Mašić ostaje na posudbi

  • Napisao/la D. Musa
  • Objavljeno u Sport
Istaknuto Gabeljani riješili udarne pozicije u momčadi: Igor Savić potpisao, Anes Mašić ostaje na posudbi

   Prvih dana priprema GOŠK je sukladno željama trenera Vule Trivunovića, uspio riješiti dvije bitne pozicije u momčadi. Naime, uspješno su završeni pregovori s upravom Zrinjskog, pa će tako Anes Mašić prošle sezone prvi strijelac „Trojanaca”, i ove sezone nositi dres Gabeljana. Još veći uspjeh postignut je po pitanju ostanka Igora Savića, po mnogima prošle sezone najstandardnijeg igrača u redovima GOŠK-a. Devetnaestogodišnji Savić koji je prošle sezone bio na posudbi, također kao igrač Zrinjskog, sada je potpisao za Trojance.

   „Za kompletiranje momčadi nedostaje nam još prednji vezni. Mjesto polušpica ostalo je upražnjeno odlaskom Elevedina Aletića, nadam se da ćemo i to pitanje vrlo brzo riješiti i tako u punom sastavu, s dvije postave, plus nekolicina juniora, nastaviti pripreme za narednu sezonu”, kaže Lujo Ilić, predsjednik GOŠK-ove momčadi sumirajući stanje s igračkim kadrom, te nastavlja:

   „Na početku nove sezone moramo biti zadovoljni, odradili smo veliki posao. Prema dogovoru s igračima, uspjeli smo ih isplatiti za tri mjeseca kada se nije igralo. Mogu reći da sam na to ponosan, jer kada ne igraš teško je doći do sredstava, igrači su imali razumijevanja, tako da smo to pitanje riješili pa se sada u cijelosti možemo okrenuti novoj sezoni”.

   Da akcije Trojanaca rastu pokazuje i izbor suparnika u pripremnom razdoblju. GOŠK će uigravanje početi utakmicom protiv Veleža u Gabeli 5-og srpnja, zatim slijedu utakmica protiv federalnog prvoligaša Igmana, a onda utakmice protiv vodećih sarajevskih klubova – Željezničara, 10-og srpnja na Grbavici. GOŠK će 25. srpnja, igrati i protiv aktualnog prvaka Sarajeva, kojem će to biti generalna provjera za narednu sezonu. Uglavnom, u GOŠK-u planiraju još jednu, eventualno dvije utakmice, što će prema procjeni stručnog stožera biti dovoljni za uigravanje.

   Inače, tijekom stanke redove Gabeljana napustili su – Elvedin Aletić, Vernes Islamagić, Faris Hukara, Adnan Haračić i Eldin Mustafić. Novi članovi su već spomenuti Igor Savić (Zrinjski), zatim Eldar Bašović (Orašje), Marko Despotović (Radnik - Bijeljina), Vladimir Arsić (Borac – B. Luka), Marko Milović (Zrinjski) i Danko Radić (Lokomotiva – Beograd).

Tekst i foto: D. Musa

Parse error in downloaded data

banerRC1vikend