Logo
Ispiši ovu stranicu

GOŠK poranio s pripremama za novu sezonu što govori o ambicijama kluba

Istaknuto GOŠK poranio s pripremama za novu sezonu što govori o ambicijama kluba

Cilj Premijer liga, gro ekipe na okupu, a igrači isplaćeni za korona mjesece


Da je GOŠK u proteklih desetak godina izrastao u respektabilan nogometni pogon ilustrira slika s prvog proziva za novu sezonu, 2020/2021 godinu. Na pomoćni teren istrčala su kompletna dva sastava, 23 igrača, što je zadnjih godina postalo pravilo, koje ujedno ilustrira napredak u odnosu na prvu deceniju ovoga milenija, a da za ranija razdoblja i ne govorimo, kada se po pravilu ekipa kompletirala tijekom priprema. Krenulo je uobičajenim dogovorom između klupskih čelnika Luje Ilića predsjednika i Andrije Jurkovića sportskog direktora, te trenera Vule Trivunovića. s igračima. Nakon toga igrači su istrčali na teren.

Govoreći o pripremama i planovima Andrija Jurković, sportski direktor GOŠK-a, je kazao:
„Stanka je bila preduga, mi smo zadnji trening održali 12. ožujka, od tada se ekipno nije treniralo. Igrači su radili individualno po uputama šefa struke, koji je upravo zbog toga i predložio raniji početak kako bi imao prostora uvesti ekipu u trenažni proces. U stvari prave pripreme kreću od sljedećeg ponedjeljka, a ovih nekoliko dana bit će uvodno zagrijavanje. Želimo spremni dočekati početak prvenstva nadajući se da daljih prekida neće biti. Ozbiljnim pristupom ističemo i naše ambicije, a one su prvo mjesto i plasman u Premijer ligu“, naglašava direktor Jurković, te dodaje:
„Zadržali smo glavninu igračkog kadra, devedeset posto igrača je ostalo. Smatram da smo se i adekvatno pojačali. Imamo prostora za jednog, eventualno dvojicu igrača i to je to. Još jednom ističem, želimo spremni dočekati prvenstvo, da nam se ne dogode ozljede i slični problemi.
Od direktora Jurkovića doznali smo da su igrači prema dogovoru, isplaćeni za protekla tri mjeseca, tako da je ozračje na prozivu bilo relaksirajuće. Naravno i trener Vule Trivunović izlaganje počinje osvrtom na razdoblje koje bi svi vezani uz nogomet najradije preskočili:
„Krenuli smo poslije duge pauze, iskreno se nadam da se nešto slično neće ponoviti, kako bi se mogli pripremiti, odnosno raditi ono što najviše volimo, što najbolje znamo i spremni ući u prvenstvo. Od sastava koji je koji je krenuo u proljetnu sezonu nedostaju – Aletić, Islamagić, Hukara, vratar Ado Haračić i Mustafić. Međutim, tu su nova imena – mladi vratar Milović, koji je došao iz Zrinjskog, zatim stoper Despotović koji je stigao iz premijerligaša Radnika, pa 19-godišnji Arsić, bočni igrač koji je došao iz Borca, zatim Radić koji je prošao omladinsku školu Partizana, a prošle sezone je igrao u drugoj srpskoj ligi, također mlad igrač, te Eldar Bašović iz Orašja koji igra poziciju zadnjeg veznog. Pitanje Savića i Mašića iz Zrinjskog koji su prošlu sezone bilo naši još je nerazjašnjeno, osobno bih volio da obojica ostanu. Ako to uspješno riješimo, nedostajat će nam samo polušpic, zamjena za Aletića“, kaže trener Trivunović, sumirajući stanje igračkog kadra.
Od trenera Trivunovića doznali smo da će momčad tjedan dana boraviti na Kupresu, gdje će od 20. do 27. lipnja obaviti bazične pripreme. Prva provjera bit će protiv Veleža, 5. srpnja u Gabeli.

 Ukrajinci Kornev i Oleksandr nemaju sreće s koronom
Na prvom prozivu nisu bila dvojica Ukrajinaca u sastavu GOŠK-a - Ilia Kornev i Lovynik Oleksandr, koji su svo vrijeme pandemije korona virusa, boravili u Čapljini. Nakon što je otvoren sarajevski aerodrom otputovali su kući na kraći dopust, međutim u međuvremenu je pandemija u Ukrajini ponovo napredovala, pa se zbog zatvorene zračne luke u Kijevu nisu na vrijeme mogli vratiti. Uglavnom, u GOŠK-u na njih računaju za sljedeću sezonu.

Tekst i foto: D. Musa

GOSK14-Razgibavanje.JPG GOSK17-Ekipa_GOSK-a_za_novu_sezonu.jpg GOSK2-Ekipa_za_novu_sezonu.JPG

GOSK3-Trener_Trivunovic_sa_igracima.JPG GOSK4-Raspored_treninga_do_pocetka_prvenstva.JPG GOSK5-Pravilnik_o_ponasanju_i_obvezama_igraca.JPG

Sva prava pridržana © www.radio-capljina.com 2017. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!