banerRC212

Biciklistički klub Čapljina kreće punom parom: U subotu slijedi rekreativna biciklistička tura

  • Napisao/la D. Musa
  • Objavljeno u Sport
Istaknuto Biciklistički klub Čapljina kreće punom parom: U subotu slijedi rekreativna biciklistička tura

   Temelji Biciklističkog kluba Čapljina, udareni prije dvije godine, da bi ovih uslijedio novi zamah u radu. Početak tog novog trenda bit će rekreativna vožnja na relaciji Trg kralja Tomislava – Karaotok (Motel „Park”) u dužini od 15 kilometara, koja će se održati u subotu, 20. lipanj. Utrka će startati u 17 sati. Iz biciklističkog kluba Čapljina ističu da će biti osigurana pratnja – medicinska, policijska, te klub bus, uz prikladna osvježenja. Organizatori najavljuje da će ritam vožnje biti prilagođen mogućnostima sudionika uz stanke za odmor, koje se mogu iskoristiti za selfie i uživanje u prirodnim ljepotama.

   U suradnji sa Turističkom organizacijom „Čapljinka” osiguran je jedan broj bicikla koji se mogu rezervirati javljanjem u inbox facebook profila Biciklističkog kluba Čapljina. Kako je riječ o rekreativnoj vožnji sudjelovanje je besplatno. A mogu se javiti svi zainteresirani. Organizator je osigurao i nagradu za najmlađeg i najstarijeg sudionika. Valja reći da će po povratku u Čapljinu za sudionike biti osigurano druženje za grah.

   U protekle dvije godine članovi BK Čapljina imali su povremene akcije od kojih je najeksponiranija bila za Božić kada bi se oblačili u djeda Božićnjaka i uveseljavali mališane.

   „Cilj nam je popularizirati biciklizam”, ističe Vedran Pažulj novoizabrani predsjednik kluba, te dodaje: „Čapljina ima veliki potencijal u biciklizmu uz dosta pogodnih staza od kojih bi izdvojio 'ćirinu stazu', te kružnu stazu oko Parka prirode „Hutovo blato”.

D. Musa

X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!