banerRC212

Boćari na čekanju: Umjesto početka prvenstva – izolacija

  • Napisao/la D. Musa
  • Objavljeno u Sport
Istaknuto Boćari na čekanju: Umjesto početka prvenstva – izolacija

   Sudbinu ostalih sportova dijeli i bosanskohercegovačko boćanje. Prema kalendaru natjecanja drugi dio prvenstva trebao je početi 5. travnja, međutim sada je sve na čekanju. Što više boćari nisu uspjeli održati ni redovitu godišnju skupštinu koja se bila zakazana za početak ožujka. Međutim, zbog početka pandemije u tom terminu nije održana, jer bi se s obzirom na razvoj situacije, svejedno, opet morala sazivati.

   Podsjećamo, od sredine prošle godine boćari su kao i većina ekipnih sportova, odlučili preći na sustav natjecanja jesen – proljeće. Prvi dio je odrađen prema rasporedu, odigrano je svih pet kola jesenske polusezone, da bi se u nastavak umiješale „više sile“. Jesenski prvak su Grude koje su iz pet utakmica osvojile 9 bodova, slijedi Čapljina 7 bodova, na trećem mjestu je Rastok s 5 bodova, četvrti je Neum s 4 boda, petoplasirani Široki ima 3 boda, a zadnja šesta, Bura samo dva boda. Jasno da se od Bure koju predvodi Mate Grubišić, inače, predsjednik Boćarskog saveza BiH, očekivalo više, međutim veće razočarenje je Neum koji brani lani osvojeni naslov prvaka. Ugodno iznenađenje je Rastok, koji je u ovom trenutku i najveća nada bh. boćanja. Ima petnaestak igrača, pa praktično može nastupati s dvije ekipe, te nekolicinu mladih. Jedini mu je problem natkrivanje boćališta.

   Što se tiče, čela ljestvice, Grude, Čapljina i Neum su se smatrani favoritima i prije početka natjecanja. Međutim, očito je da reprezentativac Josip Glavinić koji se nakon sezone u matičnom Neumu, ponovo otisnuo prema Dubrovniku, ekipi puno značio. U takvoj situaciji, Grude i Čapljina su praktično, ostali jedini konkurenti za naslov prvaka, pa kad god se prvenstvo nastavi.

   Uz nastavak prvenstva u Prvoj boćarskoj ligi, trebali su startati i drugoligaši. Prema najavama u tom rangu su trebali biti sarajevska Napredak Willa, Dračevo iz Dračeva kod Čapljine i Sveti Stipan iz Gorice kod Gruda. Za sada se po svim tim pitanjima iz boćanja, nitko ne oglašava. Sve je na čekanju boljih, odnosno zdravijih, dana.

D. Musa

Parse error in downloaded data

banerRC1vikend