banerRC212

Pozivom u seniorsku reprezentaciju BiH Čapljinka Maja Jelčić obara i Peleov rekord

Istaknuto Pozivom u seniorsku reprezentaciju BiH Čapljinka Maja Jelčić obara i Peleov rekord

Jedan je Edson Arantee do Nacimento Pele, a jedna je i Maja Jelčić,

Čapljinka s Hotnja, koja bi ukoliko za desetak dana zaigra za žensku seniorsku reprezentaciju BiH u Zenici protiv Izraela, mogla, oboriti rekord Kralja nogometa. Naime, Pele je u reprezentaciji debitirao sa 16 godina, sa 17 je osvojio prvo od tri svjetska prvenstva, dok bi mlada Čapljinka za seniorke mogla debitirati s 15 godina i 212 dana. Naime, Maja će tek 20. srpnja napuniti 16 godina. Sarajevski portal Sportske ba. je pozivanje Maje Jelčić u seniorsku vrstu propratio komentarom da mlada Čapljinka „ulazi u povijest kolektivnih sportova kao najmlađa pozvana u seniorsku reprezentaciju“.
Je li tomu tako, nećemo provjeravati, međutim Majinog oca Davora – Dadu Jelčića, dugogodišnjeg nogometaša Čapljine, zatim trenera mlađih uzrasta tog kluba, kraće vrijeme i prve ekipe, telefonski smo uspjeli „stići“ u Zenici.
„Nemam riječi, poziv u A reprezentaciju me zatekao. Došao sam u Zenicu gdje je Maja bila na pripremama juniorske selekcije, sa suprugom (Mirom op. a.), donijeli smo joj odjeću, jer će sada ostati na priprema seniorske reprezentacije 11 dana. Uzet ćemo joj i pravdanje za školu. Ovo nas je zateklo“, kaže Davor, te nastavlja:
„Teško je govoriti o svom djetetu, nisam je poticao na nogomet sama je to htjela, ja i supruga smo je podržavali. Trenirala je s dječacima, ali poziv u reprezentaciju s nepunih šesnaest godina, to ni u snu nisam očekivao“, trebat će nam vremena da se ovo sve slegne“, kazao je uzbuđeni Majin otac, zahvaljujući na interesovanju.
Valja reći da se Maja Jelčić naša na spisku izbornice Samire Hurem među 23 nogometašice za kvalifikacijske susrete za EURO 2021., protiv Izraela i Malte. BiH će 5-og ožujka igrati protiv Izraela, a 10-og protiv Malte u gostima. Dakle, s priprema juniorske selekcije koju vodi Ilija Lucić, Maja će se od 1-og ožujka „prešaltati“ na pripreme seniorske vrste u Trening kampu NS BiH u Zenici. Bolji poznavatelji ženskog nogometa u BiH ističu da neće biti iznenađenje ako Maja Jelčić zaigra na nekoj od naredne dvije kvalifikacijske utakmice.
D. Musa

Rekord4 Kadetska reprezentacija BiH na celu kapetanica Maja Jelcic

Parse error in downloaded data

banerRC1vikend