banerRC212

Damir Obad direktor HNK Čapljina: Petim mjestom moramo biti zadovoljni, a VAR se morala dogoditi“

  • Napisao/la D. Musa
  • Objavljeno u Sport
Istaknuto Damir Obad direktor HNK Čapljina: Petim mjestom moramo biti zadovoljni, a VAR se morala dogoditi“

   Prometno je bilo prošlo ljeto u federalnom prvoligašu Čapljini. U Bjelave su dolazili, a još više odlazili igrači, angažiran je novi trener, odigrane samo tri pripremne utakmice, pa se startalo s više zebnje nego optimizma. Nakon prve polusezone koju je Čapljina završila na četvrtom mjestu s 24 boda i pažnje vrijednim podatkom da je primila najmanje 12, pogodaka umjesto bojazni kroz vjetrovite Bjelave struji suzdržani optimizam. Potvrđuju to i riječi Damira Obada sportskog direktora koji o jesenskom učinku kaže:

   „Moramo biti zadovoljni polusezonom, s obzirom da je ekipa dosta mlada, da smo krenuli malo kasnije nego što smo trebali. Možda bi bili u samom vrhu da smo pripreme počeli ranije. Prva dva, tri kola nismo odigrali prema očekivanju, poslije dva kola imali smo samo bod, kasnije smo došli u željenu formu, pa petim mjestom ne smijemo biti nezadovoljni. Možemo reći da je jedini kiks bila utakmica protiv Zvijezde. Morali smo je odgoditi zbog kiše, ali ni dan poslije uvjeti nisu bili povoljni, igrali smo na insistiranje Nogometnog saveza i na kraju izgubili. Bez obzira na taj domaći poraz ne smijemo biti nezadovoljni“, kaže direktor Obad, te na upit, je li prekretnica bio gradski derbi u petom kolu protiv GOŠK-a, kada su mladi igrači vidjeli da mogu napraviti rezultat, nastavlja:

   „Može se reći da je to bila pozitivna prekretnica, jer smo s igračem manje dobiti utakmicu. Igrači su vidjeli da mogu, što ih je psihički diglo, nastavili su raditi što je donijelo rezultat. Zadovoljstvo je utoliko veće što je primjerice na zadnjoj kolo protiv Megaleghea, u Jajcu, naš ulazni junior Buntić postigne gol za 2:2, a momak je 2002. godište! Moramo biti zadovoljni jer stalno su dva, tri juniora bili na klupi. Ekipa je dosta mlada, u prvom sastavu je pola igrača iz našeg pogona! U jakoj ligi nosimo se al pari s renomiranim klubovima koji su igrali i u Premijer ligi, možda smo u par navrata mogli izboriti i koje mjesto više, međutim sve u svemu mi smo u vrhu i želimo se tu zadržati“.

   Na upit o slučaju VAR, uhićenjima zbog navodnog namještanja utakmica Prve lige, Damir Obad kaže:

  „Svi mi koji smo duže u nogometu i pratimo ovu situaciju, znamo da tu ima svega i da nije lako igrati pogotovu u Prvoj ligi Federacije gdje svake godine ispada trećina lige, gdje se par klubova bori za prvo mjesto. Stvarno je teška za raditi, morate imati konjske živce. Čitava se liga do zadnjih par kola bori za nešto i onda tu ostaje puno prostora i za malverzacije. Stvarno je teško raditi u ovoj ligi, mislim da se nešto moralo dogoditi da bi malo otvorili oči i nadležnim istražnim organima. Liga je preskupa, kotizacija je 10.000 KM, svaka domaća utakmica preko 2.000 KM, u današnja vremena sve to je teško osigurati, a onda uz sve to, da se događaju nesportske stvari, stvarno je ružno. Mislim da je sazrelo vrijeme da idemo naprijed. Imali smo ovih dana sastanak predstavnika klubova i Izvršnog odbora NS FBiH, baš na temu akcije VAR-a i njegovih posljedica. Nadamo se da će se napokon nešto pozitivno izroditi i da će se konačno krenuti nabolje. Liga je jaka, trebala bi poslužiti razvoju mladih igrača, nadam se da će tako i biti“.

   -Čapljina je uoči početka sezone angažirana i trenera

   -Dovođenjem trenera Radovića bilo je pun pogodak. Kroz duže razdoblje davali smo priliku domaćim trenerima, ljetos smo htjeli napraviti iskorak i mogu reći da nam se maksimalno isplatilo. Druga je to dimenzija rada, na višoj i ozbiljnijoj razini. Već sama činjenica da je trener Radović desetak godina bio u Premijer ligi dosta govori, napravio je radnu atmosferu, radio i individualno s pojedincima, u pravom smislu riječi posvetio se klubu“, zaključuje direktor Obad.

D. Musa

                                    U petak donatorska večer HNK Čapljina

U Čapljini će točku na prvi dio sezone staviti večeras, 29. studenog, za kada je najavljena donatorska večer kluba. Donatorska večer će se održati u restoranu „Storija“ u Tasovčićima s početkom u 19,30 sati. Direktor Obad ističe da je okupljanje i druženje uz nogometne teme postalo tradicija. (dmu)

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 28 Studeni 2019 14:22
Parse error in downloaded data

banerRC1vikend