banerRC212

Boćarsko prvenstvo BiH: Derbi Čapljina – Grude na čekanju, Rastok iznenadio prvaka

Istaknuto Boćarsko prvenstvo BiH: Derbi Čapljina – Grude na čekanju, Rastok iznenadio prvaka

   U završnicu jesenskog dijela boćarskog prvenstva BiH, koje se prvi puta igra u ciklusu jesen – proljeće, umiješala se kiša. Pravi povodanj koji je pogodio Čapljinu, omeo je odigravanje najvažnije utakmice Čapljina – Grude. Može se reći da je to derbi cijele polusezone, jer ta utakmica izravno odlučuje o jesenskom prvaku. Za sada je nepoznanica kada će se utakmica igrati, jer se za promptno odigravanje, dan – dva nakon odgode, klubovi nisu dogovorili, pa sada ostaje da se naknadno dogovore o novom terminu odigravanja derbija.

   Ugodno je iznenadio Rastok koji je savladao prvaka Neum 13:11. Zbog kiše Rastok je bio domaćin u dvorani „Biberon“ u Grudama. Vodila se žestoka borba i doslovce za svaki „punat“ o čemu svjedoči i ukupni zbir poena 154:148 za Rastok. Kao i obično „gusari“ su bili dominantni u brzinskim disciplinama. Iako u petoj deceniji Željko Kužić i dalje je sigurne ruke, u 'brzincu' ostvario je 33 pogotka od 39 izbačaja, dok je kombinacija Željko Kužić/Frano Sušić u štafetnom izbijanju, imala29 pogodaka od 45 izbačaja. S druge strane zapažen je bio Frano Herceg, koji je s 18 „punata“ u krugu, osvojio dva važna boda. Ključna prevaga za Rastok bio je ovoga puta odlični Nikola Zelić, od kojega se još više očekuje u nastavku prvenstva.

   Ni odlična 24 poena u preciznom izbijanju kapetana Mate Grubišića, nisu pomogla Buri da na gostovanju kod Širokog, izvuče povoljniji rezultat. Domaći su slavili 15:9 i tako začelje prepustili upravo Buri. Od obje ekipe, a posebice četvrtoplasniranog Neuma, u jesenskoj polusezoni, očekivalo se više. U svakom slučaju, proljeće će biti prilika za popravni.

   Rezultati Petog kola Prve boćarske lige BiH, Široki Brijeg: Široki – Bura 15:9, Grude: Rastok – Neum 13:11, Čapljina: Čapljina – Grude, odloženo.

   Poredak, 1. Grude 7(4), 2. Čapljina 7(4), 3. Rastok 5, 4. Neum 4, 5. Široki 3, 6. Bura 2 boda.

   Prema kalendaru prvenstvo se nastavlja 4. Travnja iduće godine.

D. Musa

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 14 Studeni 2019 09:44
Parse error in downloaded data

banerRC1vikend