banerRC212

Prvi intervju Vukašina Trivunovića, kao trenera GOŠK-a: Volim mladim ljudima probuditi svijest što znači baviti se nogometnom!

  • Napisao/la D. Musa
  • Objavljeno u Sport
Istaknuto Prvi intervju Vukašina Trivunovića, kao trenera GOŠK-a: Volim mladim ljudima probuditi svijest što znači baviti se nogometnom!

   Kao što je i najavljeno Vukašin Vule Trivunović od utorka je i službeno prvi trener GOŠK-a. Novog stratega Gabeljana sačekali smo nakon treninga i razumljivo, upitali za prve dojmove:

   „Pozitivno je sve, znam iz igračkih dana da ovaj klub vode ozbiljni ljudi. Da budem iskren oni su i glavni razlog zašto sam prihvatio ponudu, ovo nije jednostavan moment, ambicije kluba su bile sasvim drugačije, sad se već zaostaje za tim ambicijama. Nisam došao da budem tri tjedna, mislim ostati malo duže i da pokušam s ovim klubom vratiti se u Premijer ligu. Hoće li to biti ove godine ne znam, neću ništa obećavati, ali svakako da postoje stvari koje moramo promijeniti u zimskoj pauzi. Prije toga moramo se okrenuti preostalim utakmicama i pokušati iz njih izvući maksimum“, kazao je u dahu Vule Trivunović, a zatim na upit koliko poznaje federalnu ligu pošto je radio uglavnom s klubovima iz banjalučke regije, nastavlja:

   „Pratim, znam prilike, neke stvari već godinama pratim, koji klubovi organizaciono dobro stoje, koji se bore za Premijer ligu. Sigurno ova je liga mnogo ispred lige R. Srpske, organizaciono, financijski i što se tiče individualno igračkog kadra. Svakako treba mi određeno vrijeme da se podrobnije upoznam, s ostalim ekipama, imam tu suradnike, imam kolega koji rade u ovoj ligi, tako da to ne bi trebalo biti problem“.

   -U Borcu ste se etablirali kao odlučan čovjek, što očekujete u ovoj ligi i u GOŠK-u?

   -Kažem za sebe da sam netko tko gradi, a onda dođete u sukob s ljudima koji vode klubove, koji nisu baš iz sporta i eto nesporazuma, tako je bilo u Borcu. Jedino što ja vjerujem to je teren, ne kažem za sebe da sam neki veliki trener, ja se još školujem mlad sam, svaki dan kroz rad, stječem novo iskustvo. Ne odstupam od svojih principa jer mi je fudbal mnogo dao u životu. Vjerujem u jedan iskren rad, pošten, čestit odnos i vjerujem kad se tako čovjek ponaša profesionalno, da prije ili kasnije sve to dođe na naplatu. To se vrati. Danas sam rekao u svlačionici – ja samo ne volim ljude koji spuste ruke. Nema veze nek' se gine, moja glava prva leti, ali ne želim ljude koji su anemični. Ne volim kad je igračima svejedno, da dođu na trening čisto reda radi, ja to ne volim i budite sigurni ako ja ostanem ovdje, da takvi neće biti dio ove svlačionice. Volim jedanaest ljudi koji će poginuti na terenu i pogriješiti i izgubiti, nego da imam one koji misle da sve znaju, a hodaju po terenu“.

   -Niste radili s mladima, je li to i vaša prednost?

   -Velika razlika između omladinskog i seniorskog nogometa, generalno. GOŠK mi je šesti klub, svi do sada su bili seniorski, prva ili druga liga R. Srpske. Bliži sam radu sa seniorima, jer mislim da tu mogu više dati. Moj karakter ne trpi rad u omladinskom nogometu, gdje možete dozvoljeno je i pobijediti, i izgubiti, i da bude dobro i da bude loše, onda vas uhvati jedna ravna linija, vremenom. Ja takav nisam. Ja volim biti na terenu, volim biti energičan, karakteran, volim zagalamiti, volim jednostavno probuditi u mladim ljudima svijest što znači baviti se nogometom. To mi je na prvom mjestu.

   -Za nogometaša ste još u dobrim godinama, zašto ste mladi prekinuli karijeru?

   -Ja sam s 31 godinom okončao karijeru. Završio sam karijeru kao kapetan Sarajeva 2014. godine, kada smo osvojili kup, dva su razloga - prvi što sam bio odvojen od obitelji. Želim istaći Lujo (Ilić predsjednik GOŠK-a op. a.) je prvi čovjek, a GOŠK prvi klub da sam ostavio obitelj i došao raditi. Drugi razlog je jedna nezgodna ozljeda, koja me dugo, dugo mučila. Onda sam sebi rekao – bolje je biti mlad trener nego star igrač. I sad se osjećam tako, imam 36 godina, još sam mlad trener, ha, ha, ha...

   -Raspored je nemilosrdan pred vama su dva derbija u gostima, Olimpik, pa Rudar?

   -Pokušati izvući maksimum iz ekipe, nemam ja čarobni štapić, da mogu reći, obećati, mislim bilo bi bezobrazno, da dođe mnogo veći trener nego što sam ja. Ja mogu obećati jedan pošten ni odgovoran rad, korektan. Želim vratiti momke na jedan kolosijek, vjerujem da imaju kvalitetu, pokazat ćemo što smo uradili je li to dovoljno ili nije vidjet ćemo.

   -Veliki treneri samo kupuju igrače, mali stvaraju i rade?

   -Slažem se, zato i kažem od ovog što imamo pokušati izvući maksimum, a na zimu vidjeti što i kako dalje.

   Dakle, GOŠK s novim trenerom ide na derbi protiv Olimpika u Sarajevo.

Tekst i foto: D. Musa

X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!