Logo
Ispiši ovu stranicu

Boćarsko prvenstvo BiH: Vodećima – Čapljini i Grudama, po bod na gostovanju

Istaknuto Boćarsko prvenstvo BiH: Vodećima – Čapljini i Grudama, po bod na gostovanju

   Vrlo zanimljiv rasplet imale su utakmice vodećeg dvojca – Čapljine i Gruda, u trećem kolu Prve boćarske lige BiH. Obje Čapljine u Širokom Brijegu i Gruda u Prologu kod Ljubuškog završene su neodlučno, što je pravi kuriozitet u ovome sportu, pri čemu su Čapljince do bodova pronijele vile. U trećoj utakmici Neum je na gostovanju u Rastovači kod Posušja, produžio seriju poraza posuške Bure. Sve skupa vrlo zanimljiva borba za bodove.

   Na boćalištu u Širokom Brijegu odvijala se prava drama, domaći su u trenutku sučevog zvižduka o kraju utakmice, imali 12 sigurnih „punata“ i dobitnu poziciju para Mario Hrkač/Ivan Naletilić, koji su vodili 8:5!? Međutim, u cajtnotu zablistala su dvojica Ljubušaka Nedjeljko Grbavac/Ivica Šunjić, u dresu Čapljine. Grbavac je vješto uvaljao drugom boćom, a Šunjić dodao još dva „punta“ i tako izgubljenu poziciju pretvorili u dobitnu 8:9, te svom klubu spasili bod.

   „Dugo sam u boćanju, ali takav rasplet još nisam vidio“, ističe Vide Krmek predsjednik Čapljine, te pojašnjava:

   „U mislima sam se presabirao, vidom izgubljenu poziciju i naš konačni poraz, ali su moji igrači i mene iznenadili, bili su mirni, staloženi, sigurni u sebe, odigrali su velemajstorski preokrenuli rezultat, te spasili bod. I dalje smo na čelu, neporaženi, poslije takve završnice mislim da imamo realne izglede ponoviti uspjeh iz 2017. godine i osvojiti naslov“, rezolutan je predsjednik Krmek.

   Da je Čapljina doista isčupala bod potvrđuje i ukupni zbir poena 171:142 za domaće. Međutim, gosti su u svojim redovima imali Izvrsnog Antu Dedića – Šampiona, koji je kao u najboljim danima, dobio tri pojedinačne partije - pojedinaca, precizno izbijanje i krug, osvojivši šest bodova za svoju ekipu. Uz spomenuti par, po dva boda još su donijeli Ante Juka u preciznom i Darko Šunjić u brzinskom izbijanju. Kod domaćih reprezentativac Naletilić – krug i pojedinac, te Marinko Mikulić dvije trojke, osvojili su po četiri boda.

   Da je u tekućem boćarskom prvenstvu nezahvalno biti prognozer potvrdila je i druga neodlučna utakmica između Rastoka i Gruda. Tjedan prije Rastok je u Čapljini doživio tešku „havariju“ 4:20, brzo se oporavio i protiv Gruda izvukao zlata vrijedan bod koji mu osigurava mirniji nastavak prvenstva. U trećoj utakmici profitirao je prvak Neum, koji se pobjedom u Rastovači primakao na bod vodećem dvojcu.

   Rezultati trećeg kola Prve boćarske lige BiH, Široki brijeg: Široki – Čapljina 12:12, Rastovača: Bura – Neum 8:16, prolog kod Ljubuškog, Rastok – Grude 12:12,

   Poredak, 1. Čapljina 5, 2. Grude 5, 3, Neum 4, 4. Rastok 3, 5. Široki 1, 6. Bura 0 bodova.

D. Musa

Poslijednja izmjena danaPetak, 18 Listopad 2019 15:57
Sva prava pridržana © www.radio-capljina.com 2017. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!