banerRC212

Boćarska reprezentacija BiH druga u Zemunu

  • Napisao/la D. Musa
  • Objavljeno u Sport
Istaknuto Boćarska reprezentacija BiH druga u Zemunu

   Kad se tome malo tko nadao boćarska reprezentacija BiH je bljesnula, osvajanjem drugog mjesta na 10. petoboju nacija „Alphonse Lagier Bruno – Aleksandar Anzur“ u Zemunu! To je jedinstvena prilika da je BiH savladala jednog od četiri svjetska boćarska moćnika Sloveniju i ubacila sa na za nju obično rezervirano drugo. Prvo mjesto osvojila je Hrvatska sa 8 bodova, BiH je druga 6 bodova, Srbija je treća 4, a Slovenija tek četvrta sa samo 2 boda. Posljednja, peta, je Crna Gora bez bodova. Reprezentaciji Hrvatske prvo mjesto u Zemunu bio je osmi trijumf, dva puta slavila je Slovenija.

   Reprezentacija BiH startala je pobjedom Crne Gore 10:4, u drugom susretu prvog kola, Srbija – Slovenija 8:6, slobodna Hrvatska; drugo kolo, Hrvatska – BiH 12:2, Srbija – Crna Gora 8:6, slobodna Slovenija; treće kolo, BiH slobodna, Hrvatska – Srbija 14:0, Slovenija – Crna Gora 14:0; četvrto kolo, BiH – Srbija 8:6, Hrvatska – Slovenija 12:2, slobodna Crna Gora; peto kolo, Slovenija – BiH 6:8, Crna Gora – Hrvatska 5:9, slobodna Srbija.

   Za reprezentaciju BiH na 10-om petoboju nacija su nastupali, Željko Kužić i Josip Glavinić (BK Neum), Nikola Mikulić (BK Široki); Goran Boban (BK Grude), te Mate Grubišić (BK Bura), inače izbornik reprezentacije. Upravo je Grubišić u kombinaciji s Bobanov u disciplini par, osvoji jedine poene u susretu protiv Hrvatske. Poslije odličnog starta i pobjede protiv Crne Gore, BiH je u četvrtom i petom kolu izborila važne pobjede. U četvrtom kolu savladala je Srbiju, zahvaljujući odličnom početku – pobjede štafete Kužić/Glavinić, te Gorana Bobana i Josipa Glavinića u preciznom izbijanju. Srbijanci su dobili krug, brzinsko izbijanje i par, a pobjedu našoj reprezentaciji osigurao je Nikola Mikulić pobjedom u pojedincu protiv Milana Rajkovića 19:12.

   Nakon pobjede protiv domaćina, bh. vrsta je izborila još vrjedniju protiv Slovenije, koja će se svakako, dugo pamtiti. Istina Slovenija je kao i obično na petobojku nastupila u pomlađenom sastavu bez Jure Kozjeka, Aleša Bočnika, Anže Petriča i Dejana Tonejca. Međutim, s obzirom da je u sastavu bio Davor Janžič, najtrofejniji svjetski boćar današnjice, sigurno je da „fantje“ nisu pomišljale na predzadnje mjesto, ali to se dogodilo pri čemu je od ključne važnosti bio poraz od BiH. Inače, ni reprezentacija BiH nije nastupila u najjačem sastavu, nedostajali su reprezentativci koji igraju za hrvatske klubove – braća Andrija i Mate Ćorluka, te Ivan Galić, brončani s europskog prvenstva prošle godine. Od pojedinačnih rezultata vrijedi spomenuti 48 pogodaka od 49 izbačaja, Brune Kraljića hrvatskog 'brzinca' u duelu protiv Slovenije. To je samo pogodak slabije od svjetskog rekorda itd.

D. Musa

Poslijednja izmjena danaUtorak, 20 Kolovoz 2019 14:44
Parse error in downloaded data

banerRC1vikend