banerRC212

Liga mjesnih zajednica Čapljine: Polufinale za pamćenje – favoriti padali na penale, kao zrele kruške

  • Napisao/la D. Musa
  • Objavljeno u Sport
Istaknuto Liga mjesnih zajednica Čapljine: Polufinale za pamćenje – favoriti padali na penale, kao zrele kruške

   U finalu lige mjesnih zajednica Čapljine igrat će Opličići i Bobanovo Selo. Gotovo se ne pamti tako zanimljiva, uzbudljiva i dramatična večer kao što je bilo polufinale 19-te lige mjesnih zajednica Čapljine. Utakmica kadeta za treće mjesto, kao i obje polufinalne utakmice odlučivali su penali! Stizali su se zaostaci od dva, tri pogotka, a onda na penale gubila utakmica, što se također, ne pamti.

   Rezultati, kadeti, utakmica za treće mjesto, Svitava – Čeljevo 4:3 nakon penala u regularnom dijelu bilo je 2:2; seniori, polufinale, Opličići – Šuškovo Naselje 7:6, nakon šesteraca, u regularnom dijelu bilo je neodlučeno 5:5, u prvoj, te Bobanovo Selo – Dračevo/Sjekose 5:3 nakon penala u regularnom bilo je 3:3, u drugoj utakmici. Prema tome, kadeti Svitave osvojili su treće mjesto, dok su se u finale seniorskog turnira plasirali, Opličići i Bobanovo Selo. Utakmice su vodili čapljinski suci – Čepo i Proleta.

   Favoriti u polufinalu Šuškovo Naselje i Dračevo/Sjekose „obrali su bostan” protiv Opličića, odnosno Bobanova Sela, stalno su bili u podređenoj ulozi stizali rezultat i na kraju ispali na penale. Utakmica Opličići – Šuškovo, počela je u znaku promašaja ekipe Šuškova koja je od prve minute zaigrala striktni presing, međutim Opličićani su se poslije šest, sedam minuta pribrali, a ubrzo zatim stigli do vodstva 1:0, pogodio je Sanjin Šuta, ubrzo potom na 2:0 diže Emir Šejtanić. Šuškovo smanjuje pogotkom Marka Prce, a onda slijedi svojevrsni blitzkrieg Mustafe Šetke koji najprije s oko 14 metara neobranjivo trese mrežu i dok su igrači Šuškova razmišljali što ih snađe Šetka još jednom pogađa i podiže na 4:1. Opličićane nije zbunila ni činjenica što im je vratar Sedžad Turajlić pod kraj prvog dijela, dobio crveni karton. Šuškovo ne koristi ni igrača više, da bi tek polovicom drugog dijela uslijedila kanonada redom pogađaju Leon Kozarić, Marko Prce i Toni Nikolić 4:4, međutim ne zadugo jer Mustafa Šetka s dvadesetak metara još jednom pogađa za 5:4. Šuškovo je uspjelo poravnati na 5:5 u završnici, međutim na penale su omanuli i tako su se Opličići, zasluženo, prvi put probili u finale.

   U drugoj utakmici Bobanovo koje vodi Zlako Kojić, bivši kapetan GOŠK-a, discipliniranom igrom pogodcima Tonija Akrapovića dva i Martina Puljića stižu do uvjerljivog vodstva 3:0! Do kraja poluvremena Ivan Marković smanjuje, a zatim polovicom drugog dijela preko Roberta Bunoze Dračevo/Sjekose stižu na gol zaostatka, te preko Ante Pažina u finišu uspijevaju poravnati 3:3. Pri izvođenju penala obrukali su se vodeći strijelci Lige, Marković pogađa vratnicu, dok šut Ante Pažina brani Mateo Akrapović, vratar Bobanova. Uglavnom, Bobanovo je poslije 2014. po drugi puta zasluženo, u finalu.

   Poput seniorskog programa zanimljiv je bio i uvodni kadetski, pogodcima Petra Pavlovića i Anđela Šutala, Svitava je povela s 2:0, a Čeljevo zgodicima Davida i Ivana Markote poravnalo. Pri izvođenju šesteraca igrači Čeljeva dva puta promašuju, te Svitava također zasluženo osvaja treće mjesto.

 

Tekst i foto: D. Musa

Poslijednja izmjena danaSubota, 10 Kolovoz 2019 05:45
Parse error in downloaded data

banerRC1vikend