banerRC212

Završen prvi krug Lige mjesnih zajednica Čapljine - Dračevo i Počitelj/Hotanj preskočili uvjerljive Višićane

  • Napisao/la d.musa
  • Objavljeno u Sport
Istaknuto Završen prvi krug Lige mjesnih zajednica Čapljine - Dračevo i Počitelj/Hotanj preskočili uvjerljive Višićane

 

Završeno je natjecanje po skupinama u 19-oj po redu Ligi mjesnih zajednica Čapljine. Jedanaeste turnirske večeri postignuti su sljedeći rezultati, kadeti, treće kolo C skupina, Grabovine – Bobanovo Selo 3:2. U drugom susretu također C skupine, Čeljevo – Dračevo 6:0.


Seniori, treće kolo, E skupina, Višići – Dračevo 2:2, Doljani – Počitelj/Hotanj 3:7. Prvo mjesto osvojilo je Dračevo, drugi je Počitelj/Hotanj, a treći su Višići. Sve tri navedene ekipe plasirale su se za dalje natjecanje, dok su iz ove skupine, jednine s četiri ekipe, otpali Doljani.
Sve četiri utakmice zadnje večeri odlučivale su o plasmanu ili rasporedu za drugi krug, što je utjecalo na borbenost i zanimljivost na terenu. Prvi seniorski susret Višići - Dračevo/Sjekose donio je dobar nogomet, Ante Pažin nekad velika nada GOŠK-a, doveo je Dračevljane u vodstvo od 1:0, poravnao je Goran Bule, a utakmicu rezultatski potpuno preokrenuo Tomslav Jurković. Međutim, do kraja utakmice Pažin je drugim pogotkom postavio konačnih 2:2. S obzirom da su tim ishodom obje ekipe ostvarile plasman u drugi krug, šesterci se nisu izvodili. U drugoj utakmici revija pogodaka i očekivana pobjeda Počitelj/Hotnja 7:3. Strijelci su bili Jakov Kalfić četiri, Goran Lasta, Abel Kalfić i Ivan Rajič po jedan pogodak, za pobjednike, a Ivan Šutalo sva tri za Doljane. Uz Doljane u prvom krugu ispao je Trebižat, kao najslabiji trećeplasirani sastav, a zbog nedolaska diskvalificirani su Gorica/Struge i Domanovići.
Program je započeo zanimljivim susretom kadeta u kojem je Bobanovo protiv uvjerljivih Granovina, tražilo prolaz u drugi krug. Nije uspjelo, jer su Grabovine pogotkom Marina Krešića na početku povele s 1:0, da bi početkom drugog dijela Garbijel Bule povisio na 2:0. Stjepan Šipić smanjuje na 2:1, ali Marin Krešić, drugim pogotkom diže na 3:1, a Bobanovo do kraja preko Leonarda Vukanovića, smanjuje na 3:2. U drugoj utakmici kadeta, Čeljevo je bilo uvjerljivo protiv Dračeva 6:0 i tako osiguralo prolaz u drugi krug. Strijelci su bili Željko Žobrak i Noa Menalo po dva, te Žarko Kordić i Ivano Markota po jedan pogodak. Uglavnom iz C skupine prolaz u drugi krug izborile su prvoplasirane Grabovine i drugoplasirano Čeljevo, a otpali su Bobanovo i Dračevo/Sjekose.
Liga se nastavlja 29-og srpnja, utakmicama četvrtfinala kadeta i osmine finala seniora. U ponedjeljak će igrati, Višići – Struge/Gorica, kadeti od 20 sati, a zatim od 20,50 slijedi prva utakmica osmine finala u konkurenciji seniora, Gnjilišta – Počitelj/Hotanj, dok će od 21,30 igrati, Tasovčići – Bivolje Brdo.
D. Musa

Liga7i Suigurno u drugi krug ekipa Pocitelj Hotnja

X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!