banerRC212

Kreće Liga mjesnih zajednica Čapljine, a u konkurenciji 20 ekipa naslov brani Čapljina 2

  • Napisao/la D. Musa
  • Objavljeno u Sport
Istaknuto Kreće Liga mjesnih zajednica Čapljine, a u konkurenciji 20 ekipa naslov brani Čapljina 2

Prije svega zadovoljni smo odzivom ekipa. U seniorskoj konkurenciji natjecat će se 20 sastava, koliko je bilo i 2017. godine, dok je lani sudjelovalo 18 ekipa. Dobar odziv bio je i u kadetskoj konkurenciji U – 15, 2004. godište i mlađi, gdje se prijavilo 14 ekipa kao i prošle godine“, ističe Dalibor Ilić tajnik Sportskog saveza Čapljine, organizatora Lige mjesnih zajednica.

Ždrijeb skupina i parovanje obavljeni su u salonu Gradskog poglavarstva, a odziv predstavnika ekipa bio je veći nego zadnjih godina. Dakle, sudeći po tim osnovnim značajkama za očekivati je zanimljivo natjecanje. Naslov pobjednika u seniorskoj konkurenciji, brani Čapljina 2, koja je lani bila i viceprvak Hercegovine, a kod juniora višićki „malčeri“. Prošlogodišnji pobjednici ujedno su i nositelji skupina, pa im je pripala čast da otvore turnir. Ovogodišnje izdanje Lige mjesnih zajednica Čapljine, u ponedjeljak, 15-og srpnja, otvorit će utakmica kadetskog programa Višići – Čapljina 1, koja će početi u 20 sati. Kadeti će igrati u dva termina od 20 sati, kada je na programu jedna utakmica, a od 19,30 kada su na programu dvije utakmice.

Seniori će igrati u standardnim terminima 21 i 22 sata. Seniorski dio, večeras će otvoriti utakmica Čapljina 2 – Gabela Polje, dok će se u drugom susretu od 22 sata igrati utakmica prvog kola B skupine, Gabela – Prćavci/Zvirovići.

Kod seniora 20 ekipa podijeljeno je u šest skupina – četiri skupine po tri i dvije skupine po četiri sastava. Iz skupina sa po tri ekipe dalje idu prvi i drugi, te dva bolje trećeplasirana sastava s boljim učinkom u dvije utakmice, dok će iz skupina sa po četiri ekipe dalje ići po tri ekipe, četvrtoplasirane momčadi otpadaju iz daljeg natjecanja. Dakle, u prvom krugu otpast će samo četiri ekipe. Ovakvim ždrijebom organizator je želio dati impuls natjecanju, povećati zanimljivost i neizvjesnost utakmica, te odustajanja što se nekada znalo događati poslije jednog ili dva poraza. Ovako svaki dobar rezultat jamči prolaz.

Raspored u seniorskoj konkurenciji, A skupina: Čapljina 2, Gnjilišta i Gabela Polje; B skupina, Gabela, Opličići i Prćavci/Zvirovići; C skupina, Bobanovo, Domanovići i Tasovčići; D skupina, Čapljina 1, Grabovine i Trebižat; E skupina, Višići, Dračevo/Sjekose, Doljani i Počitelj/Hotanj; F skupina, Čeljevo, Šuškovo, Bivolje Brdo i Gorica/Struge.

Kadeti, A skupina, Višići, Bivolje Brdo i Čapljina 1; B skupina, Svitava, Dretelj, Prćavci/Zvirovići; C skupina, Čeljevo, Dračevo, Bobanovo i Grabovine; D skupina Počitelj/Hotanj, Gorica/Struge, Doljani i Gabela Polje.

D. Musa

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 15 Srpanj 2019 11:57
Parse error in downloaded data

banerRC1vikend