banerRC212

Damir Obad sportski direktor Čapljine: „Cilj je biti u vrhu ljestvice”

  • Napisao/la d.musa
  • Objavljeno u Sport
Istaknuto Damir Obad sportski direktor Čapljine: „Cilj je biti u vrhu ljestvice”

Ljetni mir u Bjelavama prekinuo je početak priprema nogometaša Čapljine. Start u novu sezonu bio je i prilika da sa sportskim direktorom Damirom Obadom, bivšim kapetanom, porazgovaramo o prošloj, te ciljevima u narednoj sezoni.

Podsjećamo, Čapljinci su se spasili ispadanja u samoj završnici, bili su jedanaesti s 42 boda. Koliko je liga izjednačena i teška govori podatak da je trećeplasirani TOŠK sezonu završio sa samo tri boda više od Čapljine. Sumirajući sezonu direktor Obad kaže:
„Bila je to za nas turbulentna sezona, u koju smo loše startali zahvaljujući uz ostalo i teškom rasporedu. Do kraja prvog dijela uspjeli smo se stabilizirati, dok je drugi dio bio lošiji. Zbog pet poraza u nizu, morali smo reagirati, izabrati novi stručni stožer. Na našu sreću šok terapija je uspjela, reanimirali smo ekipu i na kraju ostvarili osnovni cilj – opstanak. Teško je igrati ligu ako znaš da ispada trećina klubova. Tako će biti i u narednoj sezoni, što je signal da se mora u prvenstvo ući maksimalno ozbiljno“, ističe direktor Obad, te na upit o novim promjenama u stručnom stožeru nastavlja:
„Angažirali smo Dragana Radovića, doskorašnjeg trenera Olimpika, koji je prije vodio Radnik iz Bijeljine, pa Slaviju iz Sarajeva, Rudar iz Prijedora, a radio je i u Crnoj Gori. Željeli smo unijeti promjene u radu kako bismo dali priliku mladim igračima za brži napredak“.
Što se tiče igračkog kadra poslije polusezone u Zrinjskom, u Bjelave se vratio Nikola Rodin, dok je iz Gabele stigao Josip Katavić, prvi strijelac juniorske ekipe GOŠK-a. Iz drugoligaša Neuma vratio se Kajtazi, a iz Igmana angažiran je Andrej Đurić mladi stoper. Istodobno klub su napustila trojica igrača – Niko Jović otišao u Njemačku, Eldin Mustafić se vratio u Zrinjski odakle je ponovo posuđen, ali sada GOŠK-u, dok je Muhamed Omanović prešao u konjički Igman. Prvoj ekipi je priključeno nekoliko juniora, a u opticaju za dolazak u Bjelave još je nekoliko imena, što će od toga biti znat će se narednih dana. Što se pak cilja u narednoj sezoni tiče, direktor Obad je tu jasan:
„Cilj je biti u vrhu ljestvice, napraviti iskorak u odnosu na zadnje dvije, tri sezone, kada smo igrali dosta promjenjivo, bilo je bljeskova, ali i padova.“
U vrlo važne zadatke kluba u narednoj sezoni direktor Obad uvrstio je i uređenje pomoćnog terena u Tasovčićima.
„Pripreme za taj projekt su poodmakle, tako da do kraja godine očekujemo da će umjetna trava na terenu biti postavljena, što će umnogome olakšati rad brojnim sekcijama u klubu.“
Uglavnom, uoči naredne sezone u Bjelavama se radi na dvije fronte stvaranju stabilne momčadi, te podizanje infrastrukture na višu razinu. S obzirom da su do sada manje više sve selekcije kluba koristile jedan teren, u Bjelavama, teren s umjetnom travom trebao bi biti impuls u daljem radu HNK Čapljine.
D. Musa

Parse error in downloaded data

banerRC1vikend