banerRC212

Čapljina iznenadila Buru, a kiša prekinula derbi u Široki - Neum

  • Napisao/la D. Musa
  • Objavljeno u Sport
Istaknuto Čapljina iznenadila Buru, a kiša prekinula derbi u Široki - Neum

   U Boćarskom savezu svakako nisu očekivali da će im kiša u proljeće kreirati raspored, a upravo se to događa. Na startu je tako kiša odložila utakmicu prvog kola A skupine, Napredak Willa – Bura za koju se još traži termin igranja, a zatim je na startu prvenstva B skupine, na samom početku prekinula derbi Široki – Neum, pri rezultatu 2:2. Međutim, što je tu je, sa samo dvije dvorane u BiH, boćari će morati narodski kazano „između kapi” igrati sezonu.

   Pečat utakmicama proteklog vikenda udarila je Čapljina koja je neočekivano u Rastovači kraj Posušja, savladala Buru 15:9. Bura je prije utakmice slovila za favorita, međutim pomlađeni domaći sastav protiv iskusne Čapljine, na kraju je pretrpio poraz. Počelo je miroljubivo, nakon prve „ture” rezultat je bio izjednačen 4:4. Domaći su dobili par i krug, dok su za Čapljinu poene uzeli trojka i Ante Juka u pojedincu. Međutim, Čapljina je neočekivano drugu turu, tehničke discipline, dobila sa čak 7:1. Domaća štafeta Zdenko Galić/Frano Galić izgubila je od gostujuće kombinacije Ante Vukšić/Darko Šunjić 12:22. Darko Šunjić je u brzinskom izbijanju savladao Jakova Galića 23:13, dok je Ante Juka pomalo neočekivano, savladao Matu Grubišića u preciznom izbijanju, dok su Vlado Sentić i Veselko Buntić odigrali neodlučno 9:9. Vodstvo je osokolilo Čapljince koji su u završnici dobili krug (Veselko Buntić) i par (Vukšić/Grbavac).

   Druga utakmica Široki – Neum, u Širokom Brijegu, iz petog kola A skupine, završena je tek što je počela. Pri rezultatu 2:2 utakmicu je prekinula kiša.

   U prvom kolu B skupine očekivani rezultati. Prvak Ante Rozić koji i ove sezone domaće utakmice igra u Grudama, nadigrao je čapljinsko Dračevo, dok su Grude, također, prema očekivanju nadigrale Rastok iz Prologa kod Ljubuškog.

   Rezultati boćarskog prvenstva, peto kolo, A skupina, Rastovača: Bura – Čapljina 9:15, Široki Brijeg: Široki – Neum 2:2, prekid zbog kiše. Slobodna je bila Napredak Willa.

   Poredak, 1. Neum 6(3), 2. Široki 5(3), 3. Čapljina 4, 4. Bura 1(3), 5. Napredak Willa 0 bodova iz tri utakmice.

B skupina, prvo kolo, Grude: Ante Rozić – Dračevo 18:6, te Grude – Rastok 17:7. Poredak, 1. Ante Rozić 2, 2. Grude 2, 3. Rastok 0, 4. Dračevo 0 bodova.

 

D. Musa

X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!