banerRC212

Andrija Jurković direktor GOŠK-a: „Igrat ćemo korektno do kraja, a onda podvući crtu”

  • Napisao/la D. Musa
  • Objavljeno u Sport
Istaknuto Andrija Jurković direktor GOŠK-a: „Igrat ćemo korektno do kraja, a onda podvući crtu”

   Mali ih je voljnih ovih dana za priču o nogometu u Gabeli, odnosno Priceovoj Troji. Ispadanje iz Premijer lige, pada utoliko teže što je do njega došlo u godini kada se slavi sto godina igranja nogometa u Gabeli. Rezultatski učinak seniorske momčadi odrazit će se na sve, pa i na proslavu jubileja. Jedan od najpribranijih je Andrija Jurković, kojeg smo sa tajnicom Andrijanom Ćorić, zatekli u klupskim prostorijama. Naravno na dnevnom redu bila je uobičajena „papirologija”. Kako dalje, pitali smo direktora Jurkovića, imajući u vidu stanje na ljestvici koje se u posljednja tri kola ne može promijeniti.

   „Odradit ćemo do kraja prvenstvo, a onda podvući crtu i vidjeti što i kako dalje. Nije nam ništa išlo tijekom sezone. Većina igrača vezana je ugovorom do 2020-te godine, obavit ćemo razgovore s njima i vidjeti i vidjeti koji je naš, a koji njihov interes i nastaviti gdje smo stali”, kaže direktor Jurković, te nastavlja:

   „Preostala tri kola odigrat ćemo što bolje možemo, nastojat ćemo osvojiti još koji bod, ako u tome uspijemo bit će nam drago. Generalno, svi smo razočarani, ali iz ove kože se ne može. Sto godina kluba, toliko truda, a mi ispadamo iz Premijer lige”, uzdahnuo je direktor Jurković, te nastavio;

   „Sad u pitanje dolaze i pokrenuti projekti kao što je izgradnja reflektora, uređenje partera stadiona, pomoćnog terena...

   Međutim, koliko god veliko bilo razočarenje, ogroman je uspjeh bilo igranje u Premijer ligi, a GOŠK iz male Gabele, igrao i najjačoj nogometnoj ligi u državi. To će se pamtiti. Slobodno se može reći da GOŠK u svojoj stogodišnjoj povijesti nikada nije funkcionirao kao u ove dvije sezone. Dvadeset pet profesionalnih igrača, plaće i doprinosi... Organizacijski smo iskoračili, unaprijedili infrastrukturu, samo još nedostaju reflektori, ali rezultat nas nije pratio. Evo, licencu smo dobili na prvostupanjskoj komisiji, klub funkcionira besprijekorno, ali nema bodova.” pomalo rezignirano kaže direktor „lavova”, a zatim na glas razmišljajući nastavlja:

   „Da bi bili ozbiljan premijerligaš trebao bi proračun od milijun maraka na godišnjoj razini, i to da se sastavlja kraj s krajem. Mi ćemo ovu sezonu nekako izgurati. Kako, naše financiranje je znanstvena fantastika. Nismo nikom dužni, a ulagali smo i u infrastrukturu...”

   Direktor Jurković, samokritički prisjeća se jednog detalja:

   „Nismo izvukli prave poruke iz našeg prvog igranja u Premijer ligi i tada se druga sezona pokazala težom od prve, zato smo platili ceh”.

   U svakom slučaju treneru Stanku Mršiću nije lako pripremiti momčad za subotnju utakmicu protiv Zvijezde u Ugljeviku.

 

D. Musa

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 09 Svi 2019 11:31
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!