banerRC212

Pred boćarima udarna godina: Prvenstvo završava polovicom srpnja, a od rujana kreće novi sustav jesen-proljeće

  • Napisao/la D. Musa
  • Objavljeno u Sport
Istaknuto Pred boćarima udarna godina: Prvenstvo završava polovicom srpnja, a od rujana kreće novi sustav jesen-proljeće

   Iz Boćarskog saveza BiH za ovu godinu najavljuju neke krucijalne novine u tom malom, ali uspješnom sportu, koji se nakon višegodišnje stagnacije, ponovo vraća u žižu. Zanimljive promjene u razgovoru za 'Večernjak', najavio je Mate Grubišić, predsjednik Boćarskog saveza BiH. Jedno je sigurno aktualno vodstvo Boćarskog saveza nakon što je u prošloj godini, stabiliziralo stanje u Savezu među ostalima i financijske prilike, odlučilo je napraviti korak dalje. Plan aktivnosti za ovu godinu usvojen je na zadnjoj sjednici Upravnog odbora, a o čemu se sve radi govori Ilija Tomić, tajnik Boćarskog saveza BiH.

   „Na zadnjoj sjednici Upravnog odbora BS BiH u Mostaru, donijeli smo nekoliko bitnih odluka. Tu prije svega mislim na usvajanje svih potrebnih pravilnika za narednu sezonu. Uz to izvršili smo ždrijebanje skupina. U prvoj, A skupini su Neum, Bura, Napredak Willa, Čapljina i Široki. U B skupini su – Grude, Ante Rozić, Dračevo i Rastok. Poslije ligaškog dijela natjecanja slijede doigravanje za prvaka i razigravanje za opstanak. Izvukli smo i parove kupa, za koji se prijavilo sedam klubova“, ističe Ilija Tomić tajnik BS BiH.

   -Nema novih klubova, bilo je govora jedan, dva, tri, na kraju nula, što se dogodilo?

   -Mi smo zadovoljni što se zadržao isti broj, jer smo tijekom prošle godine imali dosta posla oko domaćih i međunarodnih natjecanja. Klubovi su nas podržali i sada možemo ići dalje. Spletom okolnosti vodili smo preliminarne razgovore s nekoliko potencijalnih klubova. Prvo javio se klub iz Studenaca kod Ljubuškog, Kravica, htjeli bi igrati, ali nemaju uvjeta, minimum su dva terena. Osim njih javio se klub iz Bugojna, prije desetak dana osnovan je klub u Doboju, javila se i Zenica…, ali još je sve to u fazi dogovora. Mi iz Upravnog odbora na čelu s predsjednikom Matom Grubišićem, bili smo voljni obići te sredine, ali sve su to još početci. Ljudi bi željeni, traže informacije, lutaju, ne znaju što će i što je sve potrebno, međutim ja očekujem da će se za narednu sezonu koja će početi na jesen, neki od njih aktivirati“, kaže tajnik Tomić, te podcrtava:

   „Ove godine imat ćemo jednu specifičnu situaciju, prvenstvo ćemo završit do polovice srpnja, a već rujnu startamo s novim ligaškim natjecanjem, sustavom jesen – proljeće, kao što igraju svi drugi sportovi. U devetom mjesecu počet će liga 2019/2020. Dakle, pred klubovima i pred nama u Savezu, je dosta posla, oko osiguranja sredstava za domaća i međunarodna natjecanja, pomlađivanje sastava, organizacijsko jačanje… Klima je pozitivna ja se nadam da ćemo sve to uspješno prebroditi.“

   Inače, naredno boćarsko prvenstvo će startati 6/7-og travnja. Sigurno je da tijekom proljeća i ljeta neće biti problema, međutim zbog malog broja dvorana samo dvije u funkciji, već na jesen bi ih moglo biti.

Poslijednja izmjena danaPetak, 29 Ožujak 2019 15:43
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!