banerRC212

Sutjeska obranila trofej Andrije Ankovića

  • Napisao/la D.M.
  • Objavljeno u Sport
Istaknuto Sutjeska obranila trofej Andrije Ankovića

Sutjeska iz Nikšića pobjednik je 29-og nogometnog turnira Memorijal Andrije Ankovića u Gabeli. U finalnom susretu poslije zanimljive igre ,crnogorski prvak savladala je prvaka BiH, Zrinjski iz Mostara 3:2, mada su Mostarci u prvih pola sata vodili s 2:0. Gledajući ukupni dojam s finalne utakmice pobjeda Nikšićana je zaslužena.
Zrinjski je pogodcima Miketeka u 10-oj i Markovića u 21-oj minuti stekao uvjerljivo vodstvo, međutim nakon pola sata Mostarci gube ritam, a Sutjeska preuzima inicijativu. Prvi udarac prema protivničkim vratima, Crnogorci su uputili tek u tridesetoj minuti, a već u 32-oj pogotkom Bojana Božovića, smanjili, a isti igrač je u jeku premoći njegove ekipe u 44-oj minuti, poravnao na 2:2. Pobjedonosni pogodak postigao je Šaleta Kordić u 58-oj minuti. Bio je to mat iz dva poteza, Grivić je čisteći loptu iz svog šesnaesterca prebacio duboko u protivničko polje, a vispreni Kordić je nadmudrio obranu Zrinjskog i zatresao mrežu, 3:2 za branitelja trofeja.
Treće mjesto na turniru, osvojio je domaćin GOŠK. Domaćini su jednim, ali zlata vrijednim pogotkom Ramića, u 52-oj minuti utakmice, savladali Dinamo II, 1:0.
Podsjećamo, prvog turnirskog dana na otvaranju Zrinjski je s 2:1 savladao mladu momčad Dinama, dok je u drugoj polufinalnoj utakmici, istim rezultatom 2:1, Sutjeska savladala GOŠK.
Prema tome konačni poredak na turniru je sljedeći, 1. Sutjeska, 2. Zrinjski, 3. GOŠK, 4. Dinamo II. Ispred Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Ivan Beus je uručio pobjednički pehar Marku Vučiću, kapetanu dojmljivih Nikšićana.
Na prigodnoj svečanosti po završetku turnira podijeljene su i pojedinačne nagrade. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Vladan Bubanja iz Sutjeske, a iz pobjedničke momčadi je i prvi strijelac Bojan Božović. Za najboljeg vratara imenovan je Antonio Soldo član Zrinjskog, dok je pokal za igrača koji podsjeća na Andriju Ankovića ponio Mirsad Ramić, nogometaš GOŠK-a. Priznanje za najmlađeg igrača dobio je Kristijan Stanić igrač Zrinjskog.

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 28 Siječanj 2019 12:27
Parse error in downloaded data

banerRC1vikend