banerRC212

Između dva turnirska dana u Gabeli Plavo-bijelom noći počelo obilježavanje stogodišnjice GOŠK-a

  • Napisao/la d.musa
  • Objavljeno u Sport
Istaknuto Između dva turnirska dana u Gabeli Plavo-bijelom noći počelo obilježavanje stogodišnjice GOŠK-a

Još jednom uspješnom tradicionalnom plavo-bijelom noći GOŠK je začinio natjecateljski dio turnira Memorijal Andrije Ankovića u Gabeli. Ovoga puta manifestacija je imala i posebnu težinu – obilježavanje stogodišnjice kluba, odnosno nogometa u Gabeli.

Uz brojne goste i uzvanike oko petsto posjetitelja našli su se i nekadašnji nogometaši GOŠK-a, među njima i Ante Džakula – Major, koji je GOŠK trenirao koncem šezdesetih godina kada je klub preselio s igrališta uz Neretvu, na Podavalu, prostor gdje je danas stadion „Perica Pavlović“. Veterani su si dali oduška, pa su izišli i na plesni podij.
Dobrodošlicu okupljenima poželio je Lujo Ilić predsjednik kluba. „Na poseban način pozdrav i zahvala, sadašnjem vodstvu Nogometni klub GOŠK, svima koji u ovo vrijeme, na bilo koji način, podržavaju rad i opstanak ovoga kluba, a svakako i svima onima koji su na bilo koji način ugradili u GOŠK, koji je jedino tako mogao i opstati“, kazao je dr Smiljan Vidić načelnik općine Čapljina, supokrovitelj 29-og memorijala Andrije Ankovića.
„Jedna velika čestitka, pitam se kako je moguće da jedna mala sredina ostvari takav sportski podvig. Gledam ovaj slikopis koji ide iza nas – sto godina jednog velikog kluba! Ja vam u istinu čestitan i na tradiciji turnira, nada se da ćete se uspješno godinama natjecati u Premijer ligi. Mogu reći da je Vlada kroz ove tri godine bila partner, a uvjeren sam da će i dalje podržavati ovaj klub“, kazao je uz ostalo, Nevenko Herceg, premijer Vlade hercegovačko-neretvanske županije koja je bila generalni pokrovitelj ovogodišnjeg Memorijala.
Naravno, službeni protokol bio je samo mali dio GOŠK-ove mora se reći donatorske plavo – bijele noći. Veliki dio pripao je zabavnim sadržajima – pjesmi za koju se pobrinula grupa „konoba“ iz Mostara, te bogatoj nagradnoj igri. Na koncu najviše razloga imao je Josip Sušak iz Gabele, kojem je pripao glavni zgoditak 1.100 KM! Kad je riječ o nagradnoj igri bilo je to pravo natjecanje, jer bilo je kupaca i sa po nekoliko desetaka talona, ali su ostali bez neke od pedesetak nagrada. Bilo im je malo žao bez prestiža, ali ne i zbog novca, jer sva zarada ide u GOŠK-ovu riznicu.
Tekst i foto: D. Musa

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 28 Siječanj 2019 09:55
Parse error in downloaded data

banerRC1vikend