banerRC212

Boćari Čapljine osvojili srebro u Kupu - Dušanu Musi, novinaru Radiopostaje Čapljina, uručena Zlatna boća

  • Napisao/la Radio Čapljina
  • Objavljeno u Sport
Istaknuto Boćari Čapljine osvojili srebro u Kupu - Dušanu Musi, novinaru Radiopostaje Čapljina, uručena Zlatna boća

Boćari Čapljine nisu uspjeli osvojiti Kup BiH. U finalnom susretu poraženi su od mostarskog Ante Rozića 2:7. Pobjedu za Čapljinu izborio je Ante Juka u krugu. Presudila je igra parova koja nosi tri poena, u kojoj kombinacija Čapljine, Ante Vukšić – Nedjeljko Galić, nije uspjela iznenaditi favorizirane Mostarce koje je nosio Dario Stojčić, reprezentativac BiH.

Uz Antu Juku u krugu, Nedjeljka Galića i Antu Vukšića u paru, za Čapljinu su u finalu kupa, još igrali Veselko Buntić krug, te Đurica Krmek u disciplini pojedinac klasično.

Utješno srebro u kupu nije bilo i jedino odličje čapljinskih boćara u sezoni 2018., primili su i brončane medalje za treće mjesto u prvenstvu. Najviše uspjeha protekle sezone u pojedinačnim natjecanjima, od članova BK Čapljina, imao je Ante Juka koji je u krugu osvojio naslov državnog prvaka, pa je uz zlatnu medalju dobio i pehar za prvo mjesto. Uspješna u igri parova bila je kombinacija Mirko Ilić/ Nikica Karamatić, kojoj su za osvojeno drugo mjesto na pojedinačnom državnom prvenstvu, uručene srebrene medalje.

SPECIJALNO PRIZNANJE – ZLATNA BOĆA – uručeno je novinaru Radiopostaje Čapljina Dušanu Musi, koji još od sredine devedesetih sustavno prati boćanje nastojeći ga izvući iz sjene tzv. velikih sportova, ostajući mu vjeran i kada je boćanje zapalo u krizu. Priznanje mu je uručio predsjednik BS BiH Mate Grubišić.

PLAKETA generalnom sponzoru poduzeću Elektroprivreda HZ HB dodijeljena je za nesebičnu financijsku pomoć razvoju boćanja u BiH. Nagradu je dr.sc. Dragi Bagi, izvršnom direktoru za razvoj EP HZ HB uručio glavni tajnik BS BiH Ilija Tomić.

PLAKETA Boćarskom savezu Hrvatske, koji postiže izuzetne rezultate u ovom sportu, uručena je za podršku razvoju boćanja u BiH.

Poslijednja izmjena danaUtorak, 27 Studeni 2018 10:58

-2°C

Čapljina

Djelomično oblačno

Vlažnost: 43%

Vjetar: 11.27 km/h

  • 03 Siječanj 2019 3°C -1°C
  • 04 Siječanj 2019 3°C -2°C

banerRC1vikend