banerRC212

Europsko prvenstvo boćara u Italiji: Ivan Galić u preciznom izbijanju osigurao medalju

  • Napisao/la d.m
  • Objavljeno u Sport
Istaknuto Europsko prvenstvo boćara u Italiji: Ivan Galić u preciznom izbijanju osigurao medalju

Gruđanin Ivan Galić, trenutačno boćar hrvatskog prvoligaša Biston Brela, osigurao je medalju na prvenstvu Europe u boćanju, u disciplini precizno izbijanje.

Galić je u za bh. boćanje najtrofejnijoj disciplini, odlično počeo nastup ostvarivši u kvalifikacijama čak 22 poena. U borbi za finalu seriju Gruđanin je bio nešto slabiji, međutim ipak se i sa 16 pogodaka probio među četiri najbolja igrača Starog kontinenta. Hoće li Galić ostati na osiguranoj brončanoj medalji ili će uzeti neko od sjajnijih odličja znat će se danas, nedjelja, u prijepodnevu. Naime, finalna serija počet će u 10 sati, a uz Galića bacat će predstavnici Italije, Hrvatske (Pero Ćubela) i Slovenije.
Među osam probila se i štafeta u sastavu Mate Ćorluka/Josip Glavinić, a BiH ima izgleda dohvatiti nastup na svjetskom prvenstvu iduće godine još u disciplinama krug i pojedinac. U dvije disciplini – brzinsko izbijanje (Mate Ćorluka) i par (Darijo Stojčić/Ivan Galić), nije uspjela preskočiti kvalifikacije.
„Iskreno, tek polovično sam zadovoljan. Osvajanjem medalje ispunili smo dio plana, mislim da smo morali više napraviti u paru, gdje nam je nositelj skupine bila Srbija. Mislim da smo tu podbacili, dok u 'brzincu' realno nemamo što tražiti, mada nisam zadovoljan ni sa samo 25 pogodaka Mate Ćorluke“, smatra Mate Grubišić, izbornik bh. vrste.
Bez obzira na kritički osvrt izbornika Grubišića, dojam je da i s jednom do sada osvojenom medaljom bh. vrsta može biti zadovoljna s obzirom na očitu stagnaciju zadnjih godina. Prvenstvo se održava u talijasnkom ljetovalištu Alassiju.
D. Musa

Parse error in downloaded data

banerRC1vikend