banerRC212

Starta drugi dio prvenstva boćara: Čapljina naslov uz tri izazivača

  • Napisao/la d. musa
  • Objavljeno u Sport
Istaknuto Starta drugi dio prvenstva boćara: Čapljina naslov uz tri izazivača

   Nakon ljetne stanke ovoga vikenda nastavlja se momčadski dio boćarskog prvenstva BiH. Za očekivati je zanimljivo doigravanje. Naslov brani Čapljina, a izazivači su prvoplasirani iz B skupine Ante Rozić, te drugoplasirane ekipe iz ligaškog dijela, Bura - A skupina i Široki – B skupina. U stvari nastavak momčadskog prvenstva pokazat će je li se, što i koliko radilo tijekom ljetne stanke. Praksa iz ranijih sezona navodila je na zaključak da su u tom razdoblju boćari prednost davali odmoru, je li to tako znati će se već uvidom u rezultate prvih utakmica.

   Za favorite slove branitelj naslova Čapljina i Ante Rozić, što ne znači da Široki, a posebice Bura, ne mogu iznenaditi. Uglavnom, uoči početka doigravanja sve opcije su otvorene. Čapljina kao prvoplasirana momčad iz A skupine će u nastavak prvenstva krenuti utakmicom protiv Širokog. Shodno propozicijama da domaćini prvih utakmica budu slabije plasirane ekipe iz ligaškog dijela, prva utakmica igrat će se u Širokom Brijegu i to u nedjelju, 2-og rujna od 16 sati. Istodobno će početi i druga utakmica između Bure, drugoplasirana iz A skupine i mostarskog Ante Rozić, prvoplasirani iz B skupine.

   U ligi za opstanak Dračevo koje je bilo četvrto nakon ligaškog dijela prvenstva, u A skupini, igrat će protiv petoplasiranog iz B skupine, Rastoka. Prva utakmica Rastok – Dračevo, igrat će se također u nedjelju, u Prologu kod Ljubuškog. Uzvrati su za tjedan dana, a dalje ide ekipa s boljim učinkom. Međutim, u slučaju jednakog broja poena, pobjednik će odlučiti dvobojima po dva izbijača i valjača, shodno pravilima Kupa boćarskih prvaka.

 

D. Musa

Parse error in downloaded data

banerRC1vikend