banerRC212

Sadržaj izdvojen po datumu: Petak, 18 Svibanj 2018

Procvjetao prilaz Veletržnici u Tasovčićima

Vrijedni ljudi pronalaze razne načine za ostvarivanje zarade kojom popunjavaju kućni proračun. Uz tradicionalnu poljoprivrednu proizvodnju, nekima doslovice cvijeta cvijeće. Cvjećar Vlatko Bošković ističe da se može zaraditi ali je potrebno mnogo znanja i truda kako bi se došlo do rezultata. O uzgoju presadnica poslušajte više u tonskom prilogu.

 

 

Studij novinarstava obilježio dvadeset godina od utemeljenja

Ivanaka Džajić i Radiopostaja Čapljina dobili priznanja za razvoj profesionalnih standarda u novinarstvu.

Povelja RPC

U povodu dvadeset godina od utemeljenja Studija novinarstva na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru u srijedu je održana svečana sjednica Vijeća Studija novinarstva na kojoj su dodijeljene povelje i plakete. Ivanka Džajić, ravnateljica i glavna urednica Radiopostaje Čapljina, dobila je Plaketu za razvoj profesionalnih standarda u novinarstvu i osobit doprinos promociji Studija novinarstva Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. I naša kuća Radiopostaja Čapljina koja ima tradiciju od 42. godine neprekidnog emitiranja dobila je Povelju  za suradnju i osobit doprinos studiju novinarstva.

Priznanja su dodijeljena zaslužnim pojedincima i institucijama koji su dali značajan doprinos ugledu i razvoju Studija novinarstva, kao i medijskim kućama koje promoviraju Studij novinarstva te pomažu studentima u promicanju praktičnih znanja.

Istim povodom upriličena su predavanja profesora Marka Sapunara, Drage Marića i novinarke Anite Malenica, koji su svojim izlaganjem govorili o tome što je novinarstvo bilo nekada i kuda ide.

Pročelnik Studija novinarstva Ilija Musa rekao je kako se na samom početku osnivanja Studija novinarstva razmišljalo o najboljim praksama svjetskih sveučilišnih centra koji izučavaju to područje.

 

 

priznanje ivanka

- Razvojem programa pokazalo se da je se potrebno prilagoditi studij razvoju medija, društvenim potrebama, a posebno našoj životnoj sredini gdje su tri medijska sustava. Naši studenti i profesori kreirali su određene medijske politike kako bi danas imali studij koji je kvalitetan - istaknuo je Musa.

Dodao je kako su praktični dio nastave osigurali u suradnji s medijskim kućama u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj.

U petak, 18. svibnja počinje "Stolačka tarča"

U petak, 18. svibnja počinje prvi srednjovjekovni sajam u Bosni i Hercegovini, Stolačka tarča, koji se već 4. godinu zaredom održava na starom gradu Vidoški u Stocu. Dosadašnjih godina Stolačka tarča privukla je veliki broj domaćih i inozemnih gostiju. Domaćini sajma su Vitezovi herceg Stjepana Kosače iz Stoca. Uz domaćine predstavit će se i brojne druge viteške udruge. Svi oni bave se promicanjem viteštva, srednjovjekovnom oživljenom poviješću i kulturom, očuvanjem starih običaja i vjerovanja. Upravo to je i cilj ''Stolačke tarče'', oživljavanje prekrasne stolačke tvrđave koja je jedna od 30 nacionalnih spomenika na području Stoca.

Ove godine Tarča se održava 18. i 19. svibnja na starom gradu Vidoškom, ali na novoj lokaciji. Ulaznice za sve posjetitelje bit će 5 KM i vrijedit će za oba dana. Za djecu je ulaz besplatan.

PROGRAM:

Petak:

16,00 - mimohod

16,30 - otvorenje Stolačke tarče

17,00 - nastup mađarskog ansambla Holloenek hungarica

17:30 - plesna skupina Kontea

17:45 - Radionica keramike

18:15 - Radionica mačevanja

18:45 - Nastup slovačke povijesne postrojbe Ursus

19:00 - nastupi viteških skupina

19:30 - Bitka za hercegov grad

20:30 - Vatreni show

21:00 - Nastup dj-a

 

Subota:

17:00 - početak programa

17:15 - Plesna skupina Kontea

17:30 - Radionica keramike

17:45 - Radionica streličarstva

18:00 - Nastupi viteških skupina

18:30 - Nastup mađarskog ansambla Holloenek hungarica

18:45 - Povijesna postrojba Ursus

19:00 - plesna skupina Kontea

19:15 - radionica mačevanja

19:30 - Bitka dvije kule

20:00 - Vatreni show

21:00 - Nastup dj-a

  • Objavljeno u Najave
Pretplati se na ovaj RSS feed

-2°C

Čapljina

Djelomično oblačno

Vlažnost: 43%

Vjetar: 11.27 km/h

  • 03 Siječanj 2019 3°C -1°C
  • 04 Siječanj 2019 3°C -2°C

banerRC1vikend