banerRC212

Petak, 06 Travanj 2018

Gabeljani ništa ne prepuštaju slučaju u Bajnoj Luci će tražiti zalutale bodove

   Unatoč relativno komotnoj poziciji na ljestvici Premijer nogometne lige – Lige za opstanak, u GOŠK-u ništa ne prepuštaju slučaju, može se zaključiti iz činjenice da je u petak rano popodne, ekspedicija s nogometašima otputovala put Bajne Luke. Dakle, umjesto ranog ustajanja i putovanja na dan utakmice, u GOŠK-u su odlučili na megdan Borcu izići odmorni. Za to imaju i valjanih razloga. Naime u ligaškom dijelu sezone "lavovi" su protiv Borca ostali bez kompletnog plijena. Podsjećamo, u drugom kolu ligaškog dijela, Banjalučani su slavili s minimalnih 1:0, a istim rezultatom pobijedili su i na svom Gradskom stadionu, u nastavku prvenstva.

    Uoči puta u Banja Luku Nikica Pehar predsjednik Upravnog odbora GOŠK-a, pola u šali pola u zbilji, je primijetio kako će na gostovanju "tražiti zalutale bodove." Uglavnom, Gabeljani će na stadion u Bajnoj Luci istrčati motivirani. Draž ove utakmice je i u činjenici da Borac vodi Darko Vojvodić, trener s kojim je GOŠK izborio premijerligaški status. Uglavnom, mada na oko ne previše zanimljiv, ogled Borca i GOŠK-a ima svoje posebne draži.

    Ambicije "lavova" pojačane su i zdravstvenim biltenom. Na spisku ozlijeđenih još su dvojica igrača – kapetan Luka Anković i Dino Deak, dok se Darko Đajić oporavio, ali iz predostrožnosti preskočit će utakmicu u Bajnoj Luci. Govoreći o izgledima svoje momčadi Feđa Dudić trener GOŠK-a kaže:

    "Idemo pokušati već u Bajnoj Luci riješiti pitanje opstanaka u ligi. Ekipa je spremna, motivirana, iza nas je dobra partija protiv Mladosti, tako da s pravom očekujemo da se s gostovanja vratimo neporaženi".

    Valja reći da Gabeljane ne muče ni "žutica" pa su treneru Dudiću na raspolaganju svi igrači koji su izborili minimalnu pobjedu protiv Mladosti. Utakmica četvrtog kola Lige za opstanak, Borac – GOŠK igra se u subotu, 7-og travnja, a počet će u 18 sati.

D. Musa

  • Objavljeno u Sport

Stigle prve jagode, cijena 10 KM

   Na Veletržnici u Tasovčićima u ovotjednom barometru nekoliko zanimljivosti, prva su svakako prve domaće jagode, koje se cijene 10 maraka za kilogram. Proizvođači koji dovoze manje količine, su s područja Domanovića. Uz jagode u većim količinama pojavio se i mladi kupus koji se cijeni od 1,6 do 1,8 maraka. Lijepa vijest za povrtlare s čapljinskog područja između blagdana Uskrsa i Vaskrsa, je i cijena zelene salate, kristalka se cijeni 1,2 do 1,8 maraka, dok je puterica od 2,2 pa čak do 2,5 marke, naravno za kilogram. Uz zelenu salatu skuplja je i raštika, nova cijena je 3 do 5 maraka za kilogram, a skuplji je i zimski kupus koji se nudio za 40 do 60 feniga, te krumpiri čija je cijena od 60 do 80 feniga za kilogram. Unutar veletržnice nude se skoro isključivo uvozni u prvom redu njemački krumpiri, te manje količine domaćih čija je cijena 80 feniga, planinski nevesinjski i kupreški ispred veletržnice, cijene se po 90 feniga za kilogram. Stigli su i mladi egipatski krumpiri, cijena je 1,4 do 1,5 maraka. Od ostalog povrća skuplji je još i crveni luk, uvozni austrijski i nizozemski može se naći po 70 feniga, dok domaći tzv. pogačar, iz Buturović Polja, dostiže sve do 1,7 maraka.

   Kao i prošlog tjedna pojeftinjenja nije bilo, kelj je tako i dalje 50 do 70 feniga, mrkva 80 feniga do marku, prasa od 90 feniga debele stabljike, pa sve do 2 marke tanke stabljike, dok je rijetka cikla marku za kilogram. Sve rjeđi je i kupus pupčar, čija je cijena standardnih 1 do 1,4 marke, blitva je od 1 do 1,3 marke, a špinat od 1,3 do 1,7 maraka. Karfiol je i dalje od 1,6 do 1,7 maraka, rijetke brokule kada se pojave, su oko 2,5 marke za kilogram, dok su peršin i celer od 3 do 4 marke. Bijeli luk stiže s različitih strana, ima još i južnohercegovačkoga, a cijeni se i dalje, od 5 do 7 maraka, i u prosjeku je duplo skuplji od kineskog. Domaćeg graha nismo primijetili, uvozni je od marku kineski, pa do 3,8 maraka kanadski.

   Zahvaljujući jagodama rubrika o domaćem voću se osvježila, povremeno se pojave i manje količine jezgre oraha čija je cijena 15 do 20 maraka. Suhih smokava, nije bilo, dok su jabuke od 1,3 do 2 marke. Uvozne jagode cijene se od 4,5 marke, naranče su od marku do 1,5, limun je 1,75 maraka. Uvozno povrće, uglavnom, turske rajčice su 2 do 2,2 marke, tikvice su 2,10, krastavci 2,2 do 2,4 marke, dok su paprike 3,5 marke za kilogram. Sve navedene cijene su na veliko.

   Ispred Veletržnice najbogatija je ponuda presadnica povrća, a cijene su ujednačene, pa se tako rajčice, paprike i patlidžani cijene po 30 feniga komad, rajčice sorte matijas su 50 feniga, jagoda je bilo od 30 do 50 feniga komad, kupusi su oko 25 feniga, a raštika 20 feniga komad, najjeftinije su presadnice zelene salate i peršina deset feniga komad. Naravno, na veće količine može se računati i na popust. Obilnija nego obično bila je i ponuda stajskog gnojiva, koje se uglavnom cijeni 70 maraka za tonu ili 5 maraka vreća. Zanimljivo, drva su se nudila na samo dva kamiona uz uobičajenih 75 maraka oblovina, a 80 cjepana, drva. Ponuda ribe bila je također uobičajena, riječna - babuške, keljavci i gere, nudili su se već za 3 marke, somići su bili šest, pastrva iz uzgoja devet, a šaran 11 maraka, bilo je i jegulje koja se cijenila 40 maraka za kilogram. Ponuda mliječnih proizvoda i ovog puta bila je na četiri štanda, a cijena se kretala 4 do 6 maraka mladi sir, najskuplji je suhi ovčji s Morina, bio je 18 maraka, a istu cijenu imao je i kupreški sir u kolutovima. Zanimljivo, prodavač sira s Morina se požalio da su mu zalihe suhog ovčjeg sira, pri kraju. Još jedanput ističemo, na veletržnici tijekom cijele godine najstandardniju prodaju imaju mliječni proizvodi, pa je to niša u koju bi se mogli uklopiti i stočarstvu skloniji ovdašnji poljoprivrednici.

Pretplati se na ovaj RSS feed
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!