banerRC212

Petak, 20 Travanj 2018

Stigli prvi krastavci iz Svitave i prvi plastenički krumpiri

    Na veletržnici u Tasovčićima dvije velike novine, prvi domaći mladi plastenički krumpiri i mladi krastavci iz Svitave. Krumpiri se cijene od 2 do 2,2 marke, dok su krastavci od 2,2 do 2,8 maraka za kilogram. Mladi egipatski krumpiri su 1,5 marku, dok su uvozni iz Njemačke i dalje su 60 do 70 feniga. Domaće krumpire treba svijećom tražiti, a petkom ih nude samo prodavači iz Nevesinja i Kupresa po cijeni 80 do 90 feniga, naravno problema s prodajom nema.

    Od barometra cijena koncem prošlog tjedna pojeftinila je i to značajno zelena salata koja je sada 90 feniga do 1,6 maraka. Cijena mladog kupusa se srozala na 60 do 70 feniga, zimski kupus je 40 do 60 feniga. Od povrtlarskih kultura jeftinija je još cikla 90 feniga do marku, te crveni luk uvozni se može naći već po 70 feniga, dok je domaći do 1,6 maraka. Jeftiniji je i mladi luk – pera, 1 do 1,5 marku. Od proizvoda iz redovitog barometra registrirali smo dva manja poskupljenja raštike koja je sada od 2,5 do 3 marke, te peršina i celera koji su od 2,5 do 4 marke za kilogram.

    Ostalo povrće zadržalo je cijene, pa se tako karfiol i dalje nudi po zavidnih 1,8 do 2,2 marke, kelj je 50 do 70 feniga, mrkva 90 feniga do marku, blitva 1 do 1,3 marke, špinat 1 do 1,5 marku, a prasa standardnih 90 feniga do 2 marke. . Još jedna zanimljivost vezana je za bijeli luk domaći i srbijanski cijeni se od 5 do 7 maraka, mladi albanski zapakiran u korpe je 6 maraka za kilogram.

   Lista domaćeg voća i dalje je skromna, ima jagoda čija je cijena u padu i trenutačno su 4 do 5 maraka, te jezgre oraha čija cijena varira od 15 do 20 maraka za kilogram. Isključivo uvozne jabuke su 1,5 do 2 marke, dok je vezica kuka 1 do 1,5 marku. Sve navedene cijene su na veliko.

   Treba svakako istaknuti da je ispred veletržnice obilna ponuda presadnica povrća i cvijeća. Pažnju posebice plijene pojedini štandovi sa cvijećem, a na jednom od njih primjetili smo i presadnicu banane. Cijena sitnica, 10 maraka. Valja reći da su proizvođači presadnica povrća i cvijeća svaki dan na prilazu veletržnici, dok se prodavači ribe dolaze samo petkom, a mliječnih proizvoda utorkom i petkom.

Vikend u Čapljini u znaku tekwondoa i boćanja

   Tekwondo klub Čapljina u subotu će biti organizator federalnog prvenstva i Kupa Čapljine, u tekwondou. Kako smo doznali od Željka Vege predsjednika kluba i trenera, prijavljeno je čak 370 natjecatelja, među kojima će se naći i tridesetak mladih Čapljinaca. Natjecanje će početi u devet sati ujutro, a za očekivati je da će potrajati sve do 9 sati navečer.

   Svečanost otvaranja najavljena je za 15 sati, a poslije nje slijede finalne borbe. Za ljubitelje športa obavijest – ulaz je slobodan.

...............................................

   Nogometno prvenstvo BiH nastavlja se šestim kolom u Ligi za opstanak i u Ligi za prvaka. GOŠK iz Gabele gostuje u Tuzli. Utakmica Sloboda – GOŠK igrat će se u nedjelju, na stadionu u Tušnju, a počet će u 17 sati.

   U Ligi za opstanak dvije utakmice će se igrati u subotu, a sastati će se u Vitezu, Vitez i Mladost, te u Zenici, Čelik i Borac (Bajna Luka)

   Liga za prvaka, u šestom kolu igrat će Radnik – Zrinjski, Krupa – Željezničar i Sarajevo – Široki Brijeg.

................................................

   Čapljinski boćarski klubovi u drugom kolu bit će domaćini. Čapljina će na boćalištu uz Dom umirovljenika, ugostiti nepredvidivu posušku Buru, dok će u Dračevu gostovati nekad moćne Grude. Obje utakmice igrat će se u nedjelju, susret u Dračevu počet će u 14, a u Čapljini u 16 sati.

   B skupina u drugom kolu igrat će u Neumu, Neum – Rastok (Ljubuški), te u Grudama, Ante Rozić i Napredak Willa, slobodan je Široki.

................................

  • Objavljeno u Sport
Pretplati se na ovaj RSS feed
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!