banerRC212

Četvrtak, 12 Travanj 2018

Pripreme boćarskih klubova za sezonu: Prijelazni rok bez većih potresa

   Usporedo s usklađivanjem normativnih akata s pozitivnim zakonskim propisima, u Boćarskom savezu BiH su 'odradili' i prijelazni rok. Za razliku od ranijih godina kada je prijelazni rok trajao dva prva mjeseca u godini, ovoga puta za to je određena samo veljača. Kako smo doznali od Ilije Tomića, tajnika Boćarskog saveza BiH, tijekom prijelaznog roka u sedam klubova bilježene su novine, dok u dva – Široki i Ante Rozić, nije bilo ni odlazaka ni dolazaka.

    Najprometnije bilo je u Rastoku iz Prologa, jedinom klubu iz ljubuške općine u predstojećoj sezoni. Ovaj klub je prvi put registrirao trojicu igrača, a to su Zdravko Nižić, Mario Herceg i Ivan Herceg, dok su iz nekadašnjeg prvaka Ljubuškog koji već četvrtu sezonu nije aktivan, stigli Petar Zelić, David Zelić i Nikola Zelić. Iza Rastoka slijede Grude koje su angažirale trojicu igrača BK Grupos, koji se trenutačno ne natječe, a to su – Nedjeljko Žulj, Ante Lukenda i Nikica Mikulić, a po prvi puta je registriran Dinko Pešorda.

    U redove novog prvaka Čapljine, stigla su dvojica novih igrača, mladi Bruno Jurica iz općinskog rivala Dračeva, te Vedran Volarević iz hrvatskog trećeligaša BK Prud. Međutim, Volarević je u BiH poznati igrač jer je više sezona branio boje nekadašnjeg prvaka Radišića, a prije toga igrao je za Metkoviće. Drugi ligaš iz čapljinske općine Dračevo, uspjelo je iz općinskog konkurenta angažirati iskusnog Antu Dedića Šampiona, jedinog bh. boćara koji je s tri kluba – Ljubuški, Radišići i Čapljina, osvajao naslov momčadskog prvaka. Posuška Bura je za novu sezonu registrirala Miru Šušnjara, dok je iz BK Grude stigao Ivan Milas.

   Po jedno novo ime u redovima Neuma, koji je angažirao Slavenka Pljevaljčića iz Foče, dok je sarajevska Napredak Wila dovela Fikreta Bogilovića iz trenutačno neaktivnog BK Bosna. Uglavnom, u predstojećoj sezoni u devet klubova koji će se natjecati bit će sedamnaest novih imena. Zanimljivo, u statusu mirovanja iz raznoraznih razloga bit će čak 14 klubova?!

D. Musa

                                      Mate Grubišić: Isprika boćarskom klubu Grude i drugima zbog propusta u radu

   Uoči početka nove sezone narednog vikenda Mate Grubišić, novi predsjednik Boćarskog saveza BiH, našao je za shodno za ispriku klubovima i pojedincima, zbog propusta u radu u proteklom razdoblju:

    "Mislim da je skori početak boćarskog prvenstva pravi trenutak da se u ime sadašnjeg saziva Upravnog odbora i u svoje osobno ime, ispričam klubovima i pojedincima prema kojima su ranije čelništvo i Upravni odbor učinili propuste. To se u prvom redu odnosi na naš najtrofejniji klub Grude, ali i niz pojedinaca, među kojima su i pojedini reprezentativci", naglašava Grubišić, te podvlači da njegov stil rada sukladan sloganu "boćanje boćarima", isključuje propuste i omalovažavanje klubova i pojedinaca. (dmu)  

  • Objavljeno u Sport

HNK Čapljina planira rasvjetu na terenima u Bjelavama i Tasovčićima

   Nogometni klub Čapljina prve ovogodišnje mjesece unatoč ne baš povoljnim vremenskim uvjetima, za unapređenje infrastrukture. Donatorska večer HNK Čapljina održana polovicom studenog, prošle godine, urodila je plodom, prikupljen je dio sredstva za gradnju kampa u Tasovčićima. Govoreći o radovima Veselko Jurković, dopredsjednik kluba kaže:

    „Poslije donatorske večere koja je što se tiče podrške bila uspješna, krenuli smo u realizaciju određenih projekata koje smo zacrtali po završetku jesenske polusezone. Na igralištu u Tasovčićima izgradili smo 700 metara zida na koji je postavljana panelna ograde. Iza vratarskog prostora postavili smo visoke stupove koji će služiti da lopte ne idu izvan prostora igrališta. Sličan posao u dužini od oko 150 metara, slijedi i od veletržnice gdje ćemo postaviti veliki panel s reklamama. Taj posao planiramo po završetku sezone. Kao i do sada intenzitet radova ovisit će od osiguranja sredstava“, kaže dopredsjednik Jurković, pa naglašava: .

    „Sljedeći prioriteti na budućem kampu u Tasovčićima su nam prilazni put, na kojem smo već dio posla uradili i postavljanje umjetne trave, na jednom djelu. Sve to radimo s ciljem poboljšanja uvjeta, planiramo omasovili omladinski pogon, broj polaznika s oko 150 podići na 200, 300 djece kako bi ponovo dobili jednog Luku Menala ili nekoga sličnog. To nam je cilj. Postavljanje umjetne trave zavisiti će opet, od priliva novca.

   Uz radove na budućem kampu u Tasovčićima, radi se i na stadionu u Bjelavama, o čemu dopredsjednik Jurković kaže:

   „Krenuli smo i sa uređenjem stadiona u Bjelavama. Do sada smo obavili rekonstrukciju dijela zida oko stadiona, postavili panelnu ogradu, planiramo renovirati jedan dio tribina, a kabine za snimatelje izmjestiti na istočnu stranu, tako da će se za tv. prijenosa vidjeti i teren, i tribine. Uz pomoć NK Široki Brijeg, planiramo sanirati i nogometni travnjak, popuniti rupe ispred golova, 'čepirati' teren i ostalo što bude trebalo.“

   Ni tu nije kraj planovima federalnog prvoligaša iz Bjelava, tu su i još neki zanimljivi planovi o kojima Veselko Jurković, dopredsjednik Čapljine, kaže:

   „U planu je i rasvjeta oba terena, u Tasovčićima i Bjelavama. Ukupna investicija, zajedno sa renoviranjem svlačionica i ostalih pratećih sadržaja, bit će oko 150.000 KM.“

   Uglavnom, prvoligaš iz Bjelava, očito je riješen da uvjete u kojima sada radi podigne na višu razinu. Valja posebice naglasiti da je igralište u Tasovčićima bilo skoro potpuno neiskorišteno, tek zadnjih godina na terenu na kojem su se prije rata igrale i službene utakmice počeli su raditi mlađi pogoni čapljinskog prvoligaša. Jasno s uvjetima očekivati je i bolji rad kako omladinske škole, tako i seniorskog pogona.

   D. Musa

  • Objavljeno u Sport
Pretplati se na ovaj RSS feed
Parse error in downloaded data

banerRC1vikend