banerRC212

Utorak, 07 Siječanj 2020

Limači kup 2019. u Čapljini: Slavili čapljinski i međugorski limači

   Škola nogometa „Limači” Čapljina, pod kraj prošle godine organizirala je četvrti po redu „Limači kup 2019.”. Natjecanje je u Čapljinu dovelo ekipe iz cijele Hercegovine, te Metkovića u Hrvatskoj, a igralo se u dvije kategorije, generacija 2009. i generacija 2010. godište. Ugodna novina bilo je natjecanje u freestylu – tehniciranju loptom.

   U generaciji 2010. godište prvo mjesto osvojili su domaćini, Limači Čapljina, koji su u finalu nadigrali NK Dubrave Inter Campus s visokih 6:1. Treće mjesto pripalo je Posušacima koji su s 5:0 savladali Leotar. Tako je u ovoj konkurenciji poredak bio sljedeći: 1. Limači Čapljina, 2. Dubrave Inter Campus, 3. Posušje, 4. Leotar.

   Najbolji strijelac u konkurenciji 2010. godište, bio je Damjan Puljić, NK Dubrave Inter Campus, za najboljeg vratara proglašen je Maro Dodig, Limači Čapljina, dok je za najboljeg igrača proglašen Eugen Filipović također član Limača. U tehniciranju loptom za najuspješnijeg je izabran Đorđe Ćurić, FK Leotar.

   U generaciji 2010. godište provo mjesto osvojila je Škola nogometa AS Međugorje koja je u finalu nadigrala ŠF Leostars (Trebinje) 6:0, dok je treće mjesto pripalo Limačima Čapljina koji su s 1:0 savladali Brotnjo. Prema tome, konačni poredak bio je sljedeći, 1. ŠN AS Međugorje, 2. ŠF Leostars, Trebinje, 3. Limči, Čapljina, 4. Brotnjo, Čitluk.

   Za najboljeg igrača u ovoj konkurenciji, proglašen je Josip Ostojić ŠN AS, za najboljeg vratara Vuk Glogovac ŠF Leostars, dok je prvi strijelac bio Ante Jurković, Limači. Za najboljeg u freestylu proglašen je Andrija Ostojić, HNK Brotnjo.

   „Prvo što bih rekao, natjecanje je pokazalo da talenata ima i to na pretek, samo treba raditi”, ističe Josip Ilija Kalfić, voditelj Škole nogometa Limači” Čapljina”, te konstatira:

   „Nama je jako važno da su se svi razišli zadovoljni, da se za ovaj uzrast igrao dobar nogomet, da su mladi zainteresirani, samo opet kažem, treba raditi. Djecu u ovoj dobi treba motivirati za sport. Turnir je okupio oko 250 djece, već taj podatak govori ne samo o interesu nego i o radu s mladim na području cijele Hercegovine, jer da se sve kvalitetnije ne radi ne bi bilo ni djece, što je nama koji s njima radimo, poticaj za dalji rad i usavršavanje”, zaključuje Josip Ilija Kalfić.

D. Musa

  • Objavljeno u Sport

Šest klijenata s čapljinskog područja dobilo poticaje za projekte natapnja

   Temeljem Zakona o novčanim potporama u Primarnoj poljoprivrednoj i prehrambeno prerađivačkoj proizvodnji, te članka šest., Naputka o načinu i uvjetima za ostvarenje potpora u primarnoj poljoprivrednoj i prehrambeno-prerađivačkoj proizvodnji za 2019-tu godinu, Donko Jović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Hercegovačko-neretvanske županije pored ostalih odobrio je isplatu novčanih potpora za investicijska ulaganja – subvencija nabave nove opreme za natapanje. Podršku je dobilo ukupno sedam projekata, a visina odobrenih potpora kreće se od 307 do 917 maraka.

   Od sedam odobrenih projekata šest je s područja Čapljine, a jedan s područja općine Stolac, iz naselja Crnići Greda. Zanimljivo, subvencija za nabavu nove opreme dobili su projekti iz šest različitih mjesnih zajednica – Višića, Dretelja, Čeljeva, Gradine II, Svitave i Počitelja.

Pretplati se na ovaj RSS feed
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!