banerRC212

Četvrtak, 30 Siječanj 2020

Mamića u Gabeli krenula i tombola

   Uz vrhunske menadžerske sposobnosti kada je riječ o transferima igrača po Europi, Zdravka Mamića koji trenutačno živi u zemlji predaka, ne napušta ni sreća. Prilikom izvlačenja nagrada na popularnoj GOŠK-oj tomboli u motelu „Lav” u Gabeli, Mamić je bio među dobitnicima. Istina bio je to „smo” poklon bon od 50 KM, međutim sreći se u zube ne gleda. Burno pozdravljen od okupljenih oko 350 duša, Mamić je izišao i primio nagradu, a zatim izvukao sljedeći nagradni kupon.

   Inače, glavna nagrada bila je zavidnih 1.000 KM, a druga i treća po 500 KM. Tko zna možda bi Mamić dobio i neku od tri prve nagrade, jedan broj je ponavljan dva puta, jer se dobitnici nisu javljali, da je ostao do kraja.

D. Musa

Trener Sutjeske Nikola Rakojević oduševljen prijemom u Gabeli, a o nogometu u Crnoj Gori kaže: Mogu igrati najviše tri stranca, a dva mlada igrača bit će obveza“

   U sad već proteklih 30. izdanja međunarodnog nogometnog turnira Memorijal „Andrije Ankovića“ u Gabeli samo je Hajduku u razdoblju od 2000-te do 2003-će, pošlo za nogom ono što je crnogorskom prvaku Sutjeski, tri puta uzastopno osvojiti turnir. Nikšićani su se tako izjednačili sa Dinamom i Sarajevom koji imaju po tri osvojena turnira, a ako ovako nastave brzo će ugroziti Zrinjski s pet, pa i Hajduk sa ukupno šest osvojenih trofeja. Sudeći po raspoloženju u taboru Sutjeske, neće biti iznenađenje ako iduće godine ponovo stignu braniti trofej. Jednostavno Nikšićani su oduševljeni prijemom o čemu Nikola Rakojević trener kaže:

   „Kad u ove godine napravite ovako dobre odnose s jednim klubom kao GOŠK, kad imate dobre odnose s ljudima koji vode GOŠK, imate dobre odnose s trenerima koji vode Nogometni klub GOŠK, onda vam je u svakom slučaju ugodno bez obzira na to jeste li ili niste prvi. U svakom slučaju je puno bolji i puno ljepše, kada smo osvojili turnir. Prema tome, mislim kad su u pitanju treneri koji vole reći da su penali lutrija, to prevladali. Pravo da vam kažem, ja nisam pristalica te teorije, penal se može dobro uvježbati, može se dobro utrenirati, samo je pitanje glave kako će se on izvesti“, ističe trener Rakojević, pa prelazeći na same utakmice nastavlja:

   „Imali smo dosta problema što se tiče prve utakmice protiv GOŠK-a, jer smo u dvadesetoj minuti ostali s igračem manje, ipak smo nekako uspjeli to završiti. Utakmica protiv Zrinjskog bila je dosta kvalitetna po teškom terenu, ali i zahtjevna, upravo zbog terena. Moj kolega Žižović i ja dali smo priliku svim raspoloživim igračima koje smo imali. Zadovoljni smo postignutim, prijem je i ovoga puta bio lijep, s pravim prijateljima neće se biti lako rastati“.

   Na opasku da je Sutjeska ostavila bolji dojam u prvoj utakmici s deset igrača nego u finalu s jedanaest, Rakojević kaže:

   „Kad imate takvu potrošnju u prvoj utakmici, onda nije ni čudo što se odrazilo na igru u drugoj utakmici. Ja sam pristalica jedne stvari kada je sport u pitanju, rezultat je broj jedan, uvijek bio“.

   Sutjeska nastavlja boravak u Hercegovini, o čemu trener Rakojević kaže:

   „Ostajemo tu, bit ćemo u Međugorju, imamo zakazane još tri utakmice protiv Čapljine, Igmana i Rudeša, četvrtog se vraćamo u Nikšić“.

   Na upit o sličnosti i razlikama između nogometa u BiH i Crnoj Gori, trener Rakojević, kaže:

    „Nekako je taj mentalitet sličan, ali ono što mi stalno pričamo to je budžet klubova, koliko čujem ovdašnji klubovi imaju veće budžete po tri, četiri milijuna maraka, to je tri četiri puta više od nas. Ti budžeti usmjeravaju klubove dokle će stići i na kraju i rezultati umnogome od toga zavise“.

   -Utisak je da Sutjeska trenutačno nema onako brojan i moćan igrački kadar kao na prethodna dva turnira?

   -Dojam je nešto za oči, znate kako na ovim prostorima se vrlo često mijenjaju igrači ili se vrte iz kluba u klub. Tako je već godinama u Crnoj Gori s obzirom da mi nemamo novac dovesti kvalitetnog skupog igrača, na kraju krajeva nama su i ruke donekle svezane jer je kod nas propis da možemo imati samo tri stranca, a plus toga mora igrati jedan mladi igrač svih devedeset minuta, a od osmog mjeseca morat će igrati dva mlada igrača po devedeset minuta. To će biti pokušaj davanja prilike mladim igračima iz Crne Gore da pokažu svoj potencijal, a da to bude i kvaliteta. Hoćemo li u tome uspjeti vidjet ćemo, ali kad su te neke stvari u pitanju onda teško možemo napraviti ekipu za nešto više i nešto dalje.

   - Mijenjaju se igrači u Crnoj Gori, u klubovima, Nikola Rakojević traje na klupi Sutjeske?

   -Znate kako, ham, mi jesmo napravili dobar rezultat u zadnje tri godine, osvojili smo kup i dva prvenstva, ali ja samo znam da me rezultat drži tu, znači bez obzira kako je bilo u prošlosti, sadašnjost se računa, i ako bude rezultata ja ću i dalje biti tu ako ne, zna se što mi slijedi.

D. Musa

  • Objavljeno u Sport

Promet regionalnom cestom R - 425a - do Miletine dvije trake, dalje radovi

   Dionica regionalne ceste R – 425a kroz Zviroviće, odnosno od silaska s autoceste u čapljinskoj pa do Miletine u ljubuškoj općini, konačno je dobila dva kolnička traka. Na dijelu spomenute ceste od skretanja za budući poslovnu zonu Zvirovići pa do Miletine, potrebno je još položiti finalni sloj asfalta, pa da taj dio regionalne ceste u cijelosti bude završen. Podsjećamo, rok za završetak radova na toj poddionici regionalne ceste R – 425a, dužine 2,8 kilometara, prolongiran je radi izmještanja vodovoda zbog gradnje trećeg traka za ulazak odnosno izlazak iz buduće poslovne zone Zvirovići. Uglavnom, presvlačenje cijele poddionice asfaltnim slojem predstavlja veliku olakšicu za Čapljince koji rade u Međugorju, Bijakovićima, Tromeđi i Čitluku, kao i putnike iz tog smjera koji putuju autocestom prema graničnom prilazu Bijača.

   Inače, ukupna dužina dionice regionalne ceste R – 425a Trebižat (Čapljina) – Tromeđa (Čitluk) je 10,1 kilometar. Dio od Trebižata do skretanja na autocestu, izgrađen je usporedo sa završetkom poddionice autoceste Bijača – Zvirovići, prije pet i pol godina. Trenutačno je u tijeku rehabilitacija poddionice Zvirovići – Tromeđa, ukupne dužine 5,8 kilometara. Dio te poddionice kroz čapljinsku općinu, u dužini od 2,8 kilometara, praktično je završen, a trenutačno se radi na poddionici kroz Miletinu, općina Ljubuški, od kraja čapljinske općine do Međugorja (bivši kamp Atlasa), dužne 2,2 kilometra. Treća poddionica od autokampa do Tromeđe duga je 1,1 kilometar.

   Radovi na rekonstrukciji i rehabilitaciji spomenute poddionice regionalne ceste 425a, počeli su 20. svibnja prošle godine, rok za završetak je 18 mjeseci, odnosno druga polovica studenog ove godine. Cijena radova je 5 milijuna maraka, a izvođač je tvrtka „Brina” iz Posušja. Sredstva za rehabilitaciju i rekonstrukciju regionalne ceste R – 425a, osigurala je Vlada Federacije BiH.

   Za vozače i putnike koji prometuju prema Tromeđi i Čitluku, važna je informacija da se promet ovih dana iz smjera Zvirovića preusmjerava na lokalnu cestu kroz Međugorje.

D. Musa

Pretplati se na ovaj RSS feed
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!