banerRC212

Utorak, 21 Siječanj 2020

GOŠK krenuo s pripremama: Premijer liga nije imperativ, ali...

   Hoće li biti po narodnoj – tko rano rani, dvije sreće grabi, teško je prognozirati, tek GOŠK je odstupi od pravila da se prvi proziv igrača obavlja u popodnevu. Vule Trivunović, strateg Gabeljana ovoga puta proziv je zakazao u prijepodnevu. Nabrojili smo ukupno 24 nogometaša, koji su disciplinirano čekali u svlačionici na obraćanje čelnika kluba i šefa struke:

   U svom kraćem govoru Lujo Ilić predsjednik kluba, osvrnuo se na planove u nastavku:

   „Nismo se odrekli plasmana u Premijer ligu, ako se ukaže mogućnost, nećemo je ispustiti. Ako ove sezone ne uspijemo, pripremit ćemo ekipu za narednu kada će nam to biti prioritet”, kazao je Ilić, te podcrtao:

   „Što se tiče naših obveza prema vama, do petka će sve biti riješeno. Ja mislim da je to korektan odnos. Želim vam uspješne pripreme i što bolji rezultat na kraju sezone”, dok je Andrija Jurković, sportski direktor, u kraćem obraćanju naglasio:

   „Poželio bih vam uspješne pripreme, bez ozljeda, kako bi kompletni dočekali sezonu. Nadam se i vjerujem da ćemo u nastavku prvenstva biti bolji nego u prvom dijelu, a preduvjet za to su uspješne pripreme”.

   Trener Vule Trivinović poželio je dobrodošlicu nogometašima, a novacima u sastavu poželio da se što prije adaptiraju.

   „Mislim da imamo kvalitetu biti ravnopravni svima. Ljudi koji vode klub već su vam rekli da se nismo odrekli ambicija kada je u pitanju Premijer liga, ali što bi se reklo nije nam nož pod grlom da moramo. Imamo dobre uvjete za rad, jako kvalitetne, da sprovedeno sve što smo zamislili”, kazao je Trivunović, te podcrtao:

   „Od vas ću tražiti maksimalnu disciplinu, jer bez toga nema ništa. Dakle, od vas tražim maksimalni profesionalizam kad krenete u svlačionicu, sve dvojbe i obveze ostavite na parkingu”.

   Valja istaknuti da su Gabeljani za nastavak sezone kompletirali stručni stožer. Uz trenera Trivunovića u njemu su Romeo Mitrović trener vratara, zatim Zlatko Križanović Vukas koji se vraća nakon polugodišnjeg izbivanja, Zvonimir Krtalić, mladi Mostarac koji započinje trenersku karijeru i fizioterapeut Zinedin Habibija.

 

 

Tekst i foto: D. Musa

  • Objavljeno u Sport

U Bjelavama lopta prekinula zimski san uz želje: Stabilizirati sastav i rezultatski reprizirati jesen

   Završio je zimski san u Bjelavama, prigradskom naselju Čapljine neposredno uz Neretvu u kojem je poslovično najvjetrovitije, a zimi i najhladnije. Nije to smetalo brojne nogometaše, nabrojili smo ih ukupno 26, da stignu na proziv. Govoreći o planovima za nastavak sezone Zoran Prskalo, predsjednik kluba kaže:

   „Počeli smo pripreme u dobrom ozračju. Narednih dana ćemo posložiti situaciju oko dolazaka i odlazaka. Postignutim u prvom dijelu sezone, možemo biti zadovoljni. Pripreme smo počeli na vrijeme, želimo spremni dočekati početak prvenstva. Glavnina sastava ostaje na okupu, moguće su samo neke manje promjene”, kazao je predsjednik Prskalo, dok trener Dragan Radović, na početku konstatira:

   „Prvi dio sezone odigrali smo dosta dobro, moglo je biti i bolje i lošije, ali ja sam u cjelini zadovoljan. S obzirom na fond igrača s kojima smo raspolagali mislim da smo ostvarili dobar rezultat i stvorili solidan temelje za nastavak prvenstva”, kaže šef struke kluba iz Bjelava, pa razlaže:

   „Pripreme moramo maksimalno iskoristiti, stabilizirati ekipu i nastaviti tamo gdje smo stali. Prvih sedam dana bit će uvodni, a onda krećemo jače uz igranje utakmica. Uz nekolicinu juniora tu je i nekoliko igrača na provjeri, vidjet ćemo što i koliko mogu. Ljetos smo nešto kasnije počeli pripreme, zbog čega odigrali samo tri privremene utakmice, a sada smo počeli na vrijeme planiramo odigravanje pet šest utakmica. Već smo zakazali tri provjere protiv Sutjeske iz Nikšića, Rudeša i Jadrana iz Ploča. Uglavnom, ništa nećemo prepustiti slučaju jer Prva liga Federacije je jako teška liga, zbog ispadanja većeg broja klubova, pa se na vrijeme treba osigurati”, zaključuje trener Radović.

   Uz sportske ciljeve, biti stabilan prvoligaš, u HNK Čapljina u ovoj godini, imaju i infrastrukturne. U planu je uređenje nogometnog igrališta u Tasovčićima, kako bi se rasteretio teren u Bjelavama.

D. Musa

  • Objavljeno u Sport
Pretplati se na ovaj RSS feed
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!