banerRC212

Srijeda, 20 Studeni 2019

U Gabeli Orašje posolilo jesenske rane ili Nakon ljetošnjeg remonta momčadi slika s terena zahtjeva i rekonstrukciju

   Taman nakon što su se u GOŠK-u poslije gostujuće pobjede u Kaknju 4:3, ponadali da su oko Podavale rastjerali „zle sile“ uslijedio je hladan tuš, neodlučenih 3:3 protiv Orašja. Treća je to utakmica u kojoj klubovi iz tzv. Donjeg doma, iz Gabele nose bod. Prije na koncu jeseni 13-og Orašja, pošlo je to za nogom 12-om Bratstvu, te 9-oj Zvijezdi. Dakle, nisu to bili nikakvi derbiji, pa da suparnik angažiranom igrom uzme bod, nego susreti u kojima se GOŠK-u jedanput zbog lošijeg dana, moglo omaknuti, ali tri puta nikako. Naravno, ne samo zbog borbe za naslov koja je sa sadašnje točke gledano „izgubljen slučaj“, nego i zbog rejtinga prema Transfermarketu najskuplje ekipe u Prvoj ligi.

   Utakmica protiv Orašja bila je različita od prethodnih, kada je stizana prednost, zato što je GOŠK ovoga puta imao prednost dva puta po dva pogotka, a nije uspio osvojiti bodove. Već u devetoj minuti Gabeljani su imali 2:0, a u 66. 3:1!? Međutim, sve to nije bilo dovoljno za pobjedu, koja je ponovo izmakla. Nakon teških devedeset i koju minutu zbog nadoknade vremena, Vukašin – Vule Trivunović novi trener Gabeljana je kazao:

   „Kad ovako doživite ovo što doživite, onda se dobro zapitate s kim radite. Jednostavno kad imate 2:0 poslije osmog, devetog minuta i onda se branite da ne izgubite utakmicu, a igrate kući, ne znam. Sve čestitke ekipi Orašja, mislim da su pokazali apsolutno veći karakter od moje ekipe, mnogo više su željeli igrati i zasluženo su došli do boda. Što se tiče nas, nije normalno da primamo ovoliko golova, jednostavno ne možete svaku utakmicu dati četiri ili pet golova da bi pobijedili. Imali smo protiv Orašja još dvije tri stopostotne prilike da ranije riješimo utakmicu, ali eto, vjerojatno nam se vraća sve ovo zato što nismo zaslužili. To je jedna stvar, a druga stvar - definitivno treba nam širine, imate deset ili jedanaest igrača onda ne možete napraviti ni neku zamjenu, ne možete neke igrače skloniti ukoliko to želite, jer ne zaslužuju da budu na terenu, ali eto stanka je pred nama pa ćemo vidjeti s kojim snagama i kako na proljeće“.

   Uz dva prosuta boda valja reći da se trener Trivunović svojski umorio bodreći ili vičući zavisno od situacije na terenu, ali ni to Gabeljanima nije pomoglo. Jednostavno, Vidović i Hrštić su šarali kroz domaću obranu, vezni red Orašja ekipe u kojoj je igralo sedam igrača do 21 godine, dominirao je veći dio utakmice i na kraju uz povremene bljeskove domaćeg tima, ništa se više nije moglo učiniti.

   „Ja sam trebao biti sa strane i davati kratke upute, ovako sam se pretvorio u komentatora jednostavno igrači su bili tihi. Ekipa nema karakter, nema vođu koji bi mogao dići ostatak momčadi, onda se uvuče panika u redove u svakog pojedinca, primamo jeftine pogotke. Protiv Rudara u Kaknju smo primili tri gola iz prekida, protiv Orašja smo primili dva, ponovo nam je bio slobodan udarac, ponovno nam je bio penal, jednostavno to su stvari gdje fali koncentracije da ne bi do tih stvari dolazilo. Kada to dođe onda vratite protivnika u život i date mu priliku da igra“, kazao je trener Trivunović, pa samokritički dodao:

   „Koliko su igrači krivi, toliko i ja preuzimam dio krivice. Namjerno neću da preuzmem svu krivicu, jer smatram da su i oni svojim učešćem na terenu djelomično krivi za ovo s druge stvari sam ja kriv, ali definitivno se neke stvari moraju mijenjati“.

   To je definitivno, svima na utakmici protiv Orašja bilo jasno, jer Trojancima zaista ne ide kako se očekivalo, nema tečnosti, nema uvjerljivosti, nema momčadske igre, igra se uglavnom svodi na pojedinačne bljeskove, a to više ne ide ni u trećoj lizi. Za klub je možda i dobro što se sve završilo kako se završilo, jer se pokazalo da nakon ljetošnjeg velikog remonta, otišlo dvadesetak igrača, a isto toliko došlo, treba i temeljita rekonstrukcija. Uz federalno prvenstvo pred GOŠK-om je četvrtfinale kupa, koji bi uz povoljan ždrijeb, mogao poslužiti za spas sezone, te stvaranje momčadi za iduće razdoblje.

D. Musa

  • Objavljeno u Sport

Grude u odloženom derbiju dobile Čapljinu i jesenski naslov

   Boćari Gruda jesenski su prvaci Bosne i Hercegovine. U zaostaloj utakmici Grude su u svom Biberonu savladale Čapljinu 14:10 i tako osvojile naslov. Podsjećamo, utakmica nije odigrana u redovitom terminu zbog povodnja u Čapljini kada su se uz nogometne terene pod vodom našlo i boćalište kraj Doma umirovljenika. U međuvremenu klubovi su se dogovorili o zamjeni domaćinstva, pa su u derbiju, Gruđani ugostili Čapljince i uzeli im „mjeru“. S obzirom da su Grude od osnivanja kluba u vrhu bh. boćanja uz to i jednini klub koji ima i međunarodni trofej, konačni ishod nije nikakvo iznenađenje.

   Gruđani su puno bolje otvorili utakmicu poveli 6:2 nakon prve ture, a razliku od četiri poena, sačuvali su do kraja utakmice. U sudaru bivših reprezentativaca Damir Brzica u pojedincu, savladao je Antu Dedića – Šampiona 13:5, a par Slobodan Miloš/Dražen Glavaš nadigrao je gostujuću kombinaciju Grbavac/Šunjić 9:5. Malo iznenađenje bile su dvije neodlučene partije, igra trojki poslije velike borbe, završila je miroljubivo 8:8, dok su udarni igrači ekipa Goran Boban i Ante Juka u krugu, odigrali neodlučeno 16:16.

   Moglo bi se reći da je utakmica odlučena u štafetnom izbijanju gdje je domaća kombinacija Damir Brzica/Mladen Z. Ćorluka neočekivano nadigrala uigrani gostujući dvojac Darko Šunjić/Ante Vukšić 33:31, dok je u od strane domaćina žrtvovanom brzinskom izbijanju Mate Brzica izgubio od Darka Šunjića 9:27. U preciznom izbijanju ponovo su se sudarili udarni igrači Boban i Juka, Čapljinac je bio bolji 10:14, međutim u drugoj partiji ove discipline Dražen Glavaš savladao je ozlijeđenog „Šampiona“ 16:3, tako da se u zadnju turu ušlo s vodstvom Gruđana 10:6. U trećoj turi domaći su dobili par i krug, Damir Brzica je tijesno 18:17, slavio protiv Ante Dedića, dok su gosti dobili discipline pojedinac, Ante Juka je nadigrao Milorada Bošnjaka 13:4, te trojku 13:3 za goste.

   „Imali smo peh iz obiteljskih razloga nije mogao putovati Veselko Buntić, tako da je ozlijeđeni Ante Dedić Šampion morao igrati maksimalne tri discipline. Razumljivo, izgubio je sve tri partije što ne pamtim da mu se dogodilo. Dalje domaći su nas iznenadili učinkom u štafeti što im je utrlo put prema pobjedi“, rezimira Vide Krmek, voditelj momčadi Čapljine kretanje rezultata uz opasku da su osvojili više „punata“ 155 prema 147 Gruda, a izgubili utakmicu.

   Kompletni rezultati petog kola Prve boćarske lige BiH, Grude: Grude – Čapljina 14:10, a u ranije odigranim utakmicama, Rastok – Neum 13:11, Široki – Bura 15:9.

   Tabela na kraju jesenske polusezone, 1. Grude 9, 2. Čapljina 7, 3. Rastok 5, 4. Neum 4, 5. Široki 3, 6. Bura 2 boda.

D. Musa

  • Objavljeno u Sport
Pretplati se na ovaj RSS feed
Parse error in downloaded data

banerRC1vikend