banerRC212

Utorak, 19 Studeni 2019

U zadruzi "Sunce" u Nerezima, kontinuirana proizvodnja presadnica tijekom cijele godine

   Da za proizvođače presadnica povrća na čapljinskom području, nema praznog hoda, uvjerili smo se u pognu Poljoprivredne zadruge „Sunce” u Nerezima. Iako se jedanaesti mjesec u povrtlarstvu drži mjesecom predaha između dviju sezona, u plastenicima se i dalje siju i pikiraju presadnice. Trenutačno prostor zauzimaju presadnice zelene salate, raznih vrsta kupusa, te raštike.

   „To je uobičajena praksa, kad nemamo većih narudžbi sijemo za tržište. Obično građani kupuju za okućnice, ali povremeno imamo i veće kupce kojima pomanjka sadnog materijala ili im najbolje ne krene nasad pa se pojave sa zahtjevom za većom količinom, odnosno desetak pa i više kontejnera presadnica”, pojašnjava Dragan Dadić, direktor Poljoprivredne zadruge „Sunce”.

   Dakle, proizvodnja u plastenicima i staklenicima Zadruge „Sunce” odvija se u kontinuitetu tijekom cijele godine, pa će tako određene količine sadnog materijala dočekati početak nove sezone. Kao i obično u zadruzi „Sunce” početak nove sezone planiraju za kraj prve dekade prosinca, kada će se početi zaprimati narudžbe.

Pretplati se na ovaj RSS feed
Parse error in downloaded data

banerRC1vikend