banerRC212

Radio Čapljina

Radio Čapljina

Šetnjom gradom, djeca iz vrtića unijela živost na čapljinske ulice

"Kao po koncu"                                                   

vrtic u setnji 3Neobično lijepo vrijeme, za ovo doba godine, s visokim temperaturama i bez padalina, izmamilo je brojne šetače na čapljinske ulice. Posebno simpatičan prizor ostavila su djeca iz Dječjeg vrtića koja su lijep jesenski dan iskoristila za uživanje u prirodi. Osim razgledavanja grada, koji pomalo dobiva jesenske boje, djeca se na ovaj način uče prometnoj kulturi. Za sigurnu šetnju pored brižnih teta, koje paze na svaki korak, kao zgodno pomagalo poslužio je konop pa su se djeca po ulicama kretala, ne samo kako to kaže poslovica nego i doslovno, "kao po koncu".

Čapljina za zimnicu, a GOŠK za opstanak igraju važne utakmice

   Pred nama je događajima bogat športski vikend klubova i sportaša iz čapljinske općine. Seniorski dio programa otvorit će nogometaši Čapljine koji će u susretu 14-og, predzadnjeg, kola Prve nogometne lige Federacije, ugostiti momčad Bratstva iz Gračanice. Utakmica Čapljina – Bratstvo na stadionu Bjelave, igrat će u subotu u 13,30 sati.

…………………………………………………..

   Odloženu utakmicu petog kola protiv Širokobriješkog Smeča, odbojkašice Čapljine igrat će u subotu, 10-og studenog. Utakmica je najavljena za 16,30 sati i čapljinskoj Športskoj dvorani. U subotu će se igrati i odložena utakmica između ilidžanskih klubova, Ilidže i Igmana.

…………………………………………………

   U subotu će igrati i košarkaši Čapljine. Čapljini će gostovati u Vitezu. Susret četvrtog kola košarkaške lige Herceg-Bosne, Vitez – Čapljina, najavljen je za 18 sati.

……………………………………………..

   Rukometna akademija Čapljina trebala je također u subotu, ugostiti drugu ekipu Sloge iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja, međutim umjesto delegiranja sudaca stigla je obavijest da je Sloga odustala od natjecanja, doznali smo od trenera Josipa Ostojića. Inače, u Prvoj ligi Federacije, južna skupina, na programu je sedmo kolo.

…………………………………………

   U nedjelju, 11-og rujna, važna utakmica za nogometaše GOŠK-a koji dočekuju momčad Krupe. Susret predzadnjeg – GOŠK i zadnjeg na ljestvici – Krupa, derbi je začelja. Za obje igra samo pobjeda, pa je za očekivati borbenu utakmicu. Susret GOŠK – Krupa počet će u 13,30 sati.

   Tri utakmice 17-og kola Premijer nogometne lige BiH, na programu su u subotu, a igrat će u Doboju kod Kakanja, Mladost – Radnik, u Ugljeviku, Zvijezda – Čelik, od 13,30 sati, te od 16,30 sati, u Mostaru, derbi, Zrinjski – Sarajevo.

   Uz utakmicu GOŠK – Krupa, od 13,30 sati u istom terminu, u nedjelju, igrat će u Tuzli, Sloboda – Široki Brijeg, a od 16,30 sati na programu je utakmica, Željezničar – Tuzla City, u Sarajevu.

………………………………………………

   Događaj koji će u omladinskom sportu obilježiti vikend, Arena kup u nogometu, već je počeo. Turnir se igra na terenima u Mostaru i Zvirovićima. Na igralištu Kantarevac u Mostaru nastupaju mladi nogometaši rođeni 2009/2010. godine, na Arena centru u Mostaru natječe se uzrast 2010/2011. godine, a na terenima udruge Novi horizonti u Međugorju, uzrast 2008/2009-te godine.

   Kako smo doznali od Ilije Josipa Kalfića voditelja Škole nogometa „Limači“, na Arena kupu, sudjeluju četiri čapljinske ekipe, tri upravo iz Škole nogometa „Limači“, te jedna ekipa Škole nogometa „Dubrave“. Turnir „Arena kup“ trajat će tri dana, završava u nedjelju, 11-og studenog.

  

……………………………………………………….

  • Objavljeno u Sport

U Čapljini realiziran projekt "Dijaspora za razvoj - žene u politici i na rukovodećim funkcijama"

U Čapljini je realiziran projekt "Dijaspora za razvoj - žene u politici i na rukovodećim funkcijama". Žena iz dijaspore gđa. Željka Šecerbegovic koja je rođena u Bosanskoj Krupi a već 26 godina živi i radi u Danskoj boravila je u općini Čapljina te kroz praktične primjere prenosila znanja i vještine žena u društvu. Tijekom svog boravka u Čapljini posjetila je srednju i dvije čapljinske osnovne škole, te Radiopostaju Čapljina.

 

AUDIO Održana je 12. sjednica Općinskog vijeća Čapljina

12. sjednica Općinskog vijeća Čapljina održan je u dvorani u zgradi Policijske uprave. Sjednicom je predsjedavao Pero Knežević, dopredsjedatelj O.V. Čapljina.

Nazočila su 23 od 25 vijećnika koliko ih ima u sazivu Općinskog vijeća Čapljina.

Dnevni red sjednice:

1 Izvod iz zapisnika s 11. sjednice O.V. Čapljina,

2 Financijsko izvješće o izvršenju Proračuna općine Čapljina za prvih pola godine,

3 Financijsko izvješće o izvršenju Proračuna općine Čapljina za prvih 9 mjeseci tekuće godine,

4 Prijedlog izmjena i dopuna proračuna općine Čapljina za 2018. godinu,

5 Prijedlog Odluke o suradnji s gradom Požegom i gradom Velika Gorica,

6 Prijedlog Odluke o pristupanju izradi izmjena i dopuna regulacijskog plana Gospodarske zone Tasovčići,

7 Prijedlog odluke o provedbi postupka prodaje nekretnina u vlasništvu Općine Čapljina,

8 Prijedlog odluke o prijenosu prava korištenja Zavodu za zapošljavanje,

9 Prijedlog odluke o postupanju realizaciji projekta navodnjavanja i odvodnje područja "Višićke kasete",

10 Prijedlog Odluke o pokretanju postupka za imenovanje članova Nadzornog odbora Javnog poduzeća "Športsko središta Čapljina",

11 Prijedlog Odluke o upravnim pristojbama Općine Čapljina s tarifom,

12 Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o naknadi za postavljanje reklama u općini Čapljina,

13 Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o utvrđivanju lokacija i uvjeta postavljanja reklamnih panoa,

14 Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o određivanju lokacija i uvjeta za postavljanje reklama na objekte u gradu Čapljini,

15 Prijedlog odluke o izmjenama Odluke o utvrđivanju naknade za rad Povjerenstva za tehnički pregled objekata,

16 Izvješće o provedenoj proceduri za imenovanje članova Povjerenstva za žalbe,

17 Statut Doma zdravlja Čapljina,

18 Prijedlozi za reguliranje dodjela zemljišta,

19 Razno.

 

  • Objavljeno u Audio
Pretplati se na ovaj RSS feed

12°C

Čapljina

Oblačno

Vlažnost: 49%

Vjetar: 4.83 km/h

  • 19 Studeni 2018 13°C 0°C
  • 20 Studeni 2018 16°C 11°C

banerRC1vikend