banerRC212

Petak, 27 Rujan 2019

Odbojkaško prvenstvo Federacije BiH starta 12. listopada, a u novoj sezoni u šest liga 49 ekipa među kojima i Čapljina

   Pripreme za novu sezonu pod jurisdikcijom Odbojkaškog saveza Federacije BiH, u završnoj su fazi. Ovih dana završen je seminar za službene osobe – suce, delegate…, održan u hotelu „Brotnjo“ u Čitluku. Još početkom rujana utvrđeni su okviri natjecanja i obavljen ždrijeb. U federalnim ligama iduće sezone natjecat će se ukupno 49(!) ekipa. U muškoj konkurenciji samo je 14 ekipa dok su ženske ekipe točno 2,5 puta brojnije, 35. Muškarci će se natjecati u dvije Superlige, podijeljene na sjever i jug. Kod odbojkašica ista je podjela – sjever jug, s tim što će se natjecati 19 ekipa. Uz 19 ekipa u Superligama, u ženskoj konkurenciji još 14 ekipa igrat će u dvije skupine A1 i A2, Prve federalne lige.

   Petu sezonu za redom federalni dio Hercegovine neće imati ekipe u muškoj konkurenciji, dok će Posavska županija u nekad moćnom Napretku iz Odžaka imati jednog predstavnika. U sjevernoj skupini još su Bihać, Galeb (Brčko), Sloboda (Tuzla), te bivši premijerligaši – Lukavac, Bosna (Kalesija) i Gradina-Herceg (Srebrenik). U južnoj skupini igrat će – Mladost (Žepče), Breza 1934, Ilidža, Olovo, Krivaja, bivši premijerligaš Ilijaš, te Blok-Block Out iz Zenice. Riječ je o novom klubu koji se prošle sezone nije natjecao, međutim imajući na umu da se Čelik ugasio prije dvije sezone, očito se radi o oživljavanju tradicije.

   Južna skupina federalne Superlige odbojkašica u predstojećoj sezoni imat će devet umjesto deset ekipa, međutim iz ove skupine dvije su ekipe – Mostar, po plasmanu, te Novi Grad (Sarajevo) naknadno, popunili Premijer ligu odbojkašica. Uglavnom, u ovoj skupini će igrati starosjedioci – Čapljina, Smeč (Široki Brijeg), Troglav (Livno), Ilidža i Igman, također s Ilidže, Ilijaš, Alipašino Polje (Sarajevo), te dvije novajlije Centar ORT i SA Volley, obje iz Sarajeva.

   Članovi sjeverne skupine federalne Superlige bit će prošlogodišnje iznenađenje sezone – Orašje, zatim Napredak (Odžak), Žepče, Čelik-R (Zenica), Gradina-Herceg (Srebrenik), Maglaj, te bivši premijerligaši – Kakanj, Bosna (Kalesija) i Bihać. Upada u oči da nema lani zapaženog Viteza, koji se u narednom prvenstvu neće uopće, natjecati.

   Uz dvije skupine Suprelige u ženskoj konkurenciji, dvije su skupine A1 i A2, i u Prvoj federalnoj ligi. Članovi A1 skupine bit će: Delminium (Tomislavgrad), Mostar II, druga ekipa novog premijerligaša Mostara, zatim Student (Mostar), Turbina (Jablanica), Vogošća, Breza 1934., Željezara (Zenica) i Zavidovići. U A2 skupini su: Orašje II, Kula Gradačac II, Sloboda II i Mikasa (Tuzla), Lukavac, Lami (Brčko), Stars (Živinice) i Tešanj.

   Nakon Stoca, prije dvije sezone, pa Blata (Uzarići) i Čapljine II prošle, ove sezone u pogonu neće biti Ljubuškog. Istina uskočila je Turbina, ali je dojam da se zamah ženske odbojke u Hercegovini, bez obzira na plasman Mostara u Premijer ligu, smiruje. S druge strane uz neprikosnovene brčanske klubove koji su u Lamiju dobili novog, petog člana uočljivo je i jačanje sarajevske regije, koja će uz po jednog premijerligaša u muškoj i ženskoj konkurenciji, imati čak pet superligaša u ženskoj i jedanog u muškoj, te jednog prvoligaša.

   Prvenstvo u federalnim ligama startat će 12-og listopada.

D. Musa

  • Objavljeno u Sport

Proslavljen Dan Osnovne škole Vladimira Pavlovića

Prigodnim programom obilježen je Dan osnovne škole Vladimira Pavlovića. Program je počeo športskim natjecanjima i posjetom pjesnikovom grobu, gdje su učenici područne škole iz Trebižata upriličili prigodan program. U crkvi sv Franje u Čapljini održana je misa zadušnica za pok Vladmnira Pavlovića a potom je u dvorištu škole održana Svečana priredba. Djeca i nastavnici pripremili su bogat program pa su posjetitelji uživali u recitacijama, glazbi i plesnim izvedbama.
Na svečanosti povodom Dana škole, za iznimne rezultate u školi i na županijskim natjecanjima, prigodno su nagrađeni učenik generacije Josip Miličević, Ela Goluža i učenici trećeg razreda područne škole Trebižat. Djelatnica škole Matija Perić primila je priznanje povodom umirovljenja a Marijana Krmek nagradu povodom jubileja 25 godina rada.
U tekućoj školskoj godini osnovnu školu Vladimira Pavlovića pohađa 1042 učenika, koji su raspoređeni u 60 odjela. U okviru OŠ Vladimira Pavlovića u Čapljini djeluje i glazbena škola koju pohađaju 82 učenika.

Pretplati se na ovaj RSS feed
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!