banerRC212

Utorak, 17 Rujan 2019

Europski tjedan mobilnosti u Čapljini: Čapljinke sklonije inicijativi od Čapljinaca

   Čapljina se ove godine uključila u obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti, a riječ je inicijativi koja potiče male i velike gradove na uvođenje i promicanje održivih prijevoznih sredstava, odnosno korištenje alternativnog prijevoza. Europski tjedan mobilnosti obilježava se od 16-og do 22-og rujna. Grad Čapljina tjedan mobilnosti obilježava nizom osmišljenih sadržaja koji uz ostalo, podrazumijevaju upoznavanje građana s ciljevima i vrijednostima koje spomenuta inicijativa promovira.

   Aktivnosti su započele početkom tjedna, postavljanjem info pulta ispred prostora Turističke Turističke organizacije „Čapljinka” i Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanske županije, koji se nalazi preko puta Autobusnog kolodvora, a u blizini Željezničkog kolodvora. Tijekom tjedna mobilnosti građani Čapljine, kao i svi pobornici zdravog načina života i ljubitelji biciklizma mogu dobiti informacije o aktivnostima i njihovoj provedbi. Uz to građani se mogu registrirati za aktivno sudjelovanje u Europskom tjednu mobilnosti. U tu svrhu info pult je postavljen ispred turističkog ureda od 10 do 12 sati, a registracija se može obaviti i u prostorijama TO Čapljinka, od 10 do 15 sati. Sudeći po prvim dojmovima više interesa za tjedan mobilnosti pokazuju Čapljinke.

Čapljinci se uznemirili zbog uklanjanja ploča ispred Vojarne Božana Šimovića

Radiopostaji Čapljina obratilo se nekoliko slušatelja s pitanjem: zašto su s ulaza u Vojarnu Božana Šimovića u Čapljini skinute ploče s natpisom i imenom velikog heroja Domovinskog rata. Na činjenicu uklanjanja ploča ukazala je i HVIDR-a Čapljina na svojoj facebook staranici.
Tražeći odgovor na postavljeno pitanje, odmah smo kontaktirali Ured za odnose s javnošću Ministarstva obrane BiH.
U razgovoru su nam u info službi kazali da je riječ o provedbi propisa sadržanim u točkama 74. i 75. Pravila službe Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Dokument je javno objavljen. Također nam je pojašnjenja procedura dobivanja spomenutog dokumenta. Međutim, kako nam je cilj što prije odgovoriti na pitanja slušatelja koji su posumnjali da je riječ o incidentu vezanom uz uklanjanje ploča ispred čapljinske vojarne, na stranicama Ministarstva obrane pronašli smo vijesti koje pojašnjavaju o čemu je riječ. Naime, u toku je izrada obilježja za sve lokacije Oružanih snaga BiH.
Tako je 10.6.2019.g. objavljena sljedeća vijest.


U toku izrada obilježja za sve lokacije OS BiH
10.6.2019.

 Vezano za medijske natpise koji se odnose na obilježja na ulazima u vojarne i druge vojne lokacije Oružanih snaga BiH, želimo informirati javnost da je načelnik Zajedničkog stožera Oružanih snaga Bosne i Hercegovine izdao naređenje da se što hitnije poduzmu mjere i radnje na izradi obilježja za sve vojne lokacije kako je to propisano u točkama 74. i 75. Pravila službe Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.
Nadležni u Ministarstvu obrane i Oružanim snagama BiH su poduzeli aktivnosti nabavke, te je u toku izrada obilježja za sve lokacije OS BiH određenim Predsjedničkom odlukom o razmještaju i broju lokacija OS BiH, a u skladu sa zakonskim i podzakonskim propisima kako je to ilustrirano na slici.
Info – ZS OS BiH

ploca vojarna


Još jednom naglasimo, nije riječ o incidentu nego o planiranim aktivnostima koje provodi Ministarstvo obrane BiH.
Ivanka Džajić

Pretplati se na ovaj RSS feed
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!